Fursecuri cu portocale – fara gluten

fursecuri cu portocale, fursecuri fara gluten

In Briose/Biscuiti/Fursecuri, Chec/Prajituri, Desert vegan (de post), Deserturi, Mic dejun, Retete fara gluten, Retete vegane (de post) by Alina Stan10 Comments

In luna mai, promovata ca si luna internationala de lupta impotriva alergiilor si a alimentatiei fara gluten, Alimente Speciale.ro alaturi de The Smart Cuisine  si 11 bloggeri culinari,  isi propun sa traga un semnal de alarma asupra modului de alimentație.  #ManancResponsabil este o campanie cu retete pentru persoanele cu regim special de alimentatie, cum este intoleranta la gluten/ lactate/zahar, diabetici.  Daca zilele trecute am facut briose cu migdale si stafide, azi e randul acestor fursecuri fara gluten si fara lactoza.

fursecuri fara gluten

Fursecuri cu portocale - fara gluten
 
Autor:
Ingrediente
  • 200 ml suc portocale
  • 100 ml ulei cocos
  • 100 gr zahar cocos
  • 300 gr faina fara gluten
  • 3 lingurite coaja portocala bio
  • ½ lingurita praf de copt fara gluten
  • ½ lingurita bicarbonat
  • 2 linguri zeama lamaie
Click pe ingredientele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Am pus in vasul robotului: sucul de portocale, uleiul de cocos, zaharul si am mixat pana cand s-a dizolvat zaharul.
  2. Am adaugat faina fara gluten, coaja de portocala, praful de copt si bicarbonatul stins cu lamaie si am mixat din nou la viteza medie.
  3. In aproximativ 1-2 minute de mixat, am obtinut un aluat de culoare portocaliu-maroniu, parfumat cu portocale.
  4. Aluatul seamana la textura cu plastelina, se lucreaza usor cu el si nu se prinde deloc de maini.
  5. Am format gramajoare de cate 20 gr de compozitie, pe care le-am modelat intre maini.
  6. Le-am dat initial o forma rotunda, apoi le-am turtit putin in palme, le-am asezat in tava pe hartia de copt iar apoi am folosit furculita pentru a face modelul.
  7. Am presat furculita pe fursec, mai intai pe verticala iar apoi pe orizontala sau invers :)
  8. Tava cu fursecuri am introdus-o in cuptorul preincalzit si am lasat-o pentru aproximativ 20 minute la o temperatura de 180 grade Celsius.
  9. Au iesit 40 bucati bde fursecuri.

 

fursecuri cu portocale

Aceste fursecuri cu portocale, eu obisnuiesc sa le fac si cu faina integrala. Spre deosebire de cele cu faina integrala, acestea sunt putin mai tari.

fursecuri fara glute, fursecuri cu portocale

 

Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Thermomix este un aparat care incorporeaza functiile a 12 aparate iar gatitul devine o joaca. Rezerva-ti acum locul o demonstratie gratuita ca sa-l vezi in actiune si sa gatesti cu el simplu si delicios. Completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

thermomix

Cartea mea de retete, DULCE SI SARAT poate fi comandata online, aici.

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

Sumar
Numele Retetei
Fursecuri cu portocale – fara gluten
Publicata pe
Nota medie
5 Based on 1 Review(s)
THERMOMIX

Comments

    1. Alina Stan

      Dana, daca au iesit amarui, este din cauza ca ai ras prea mult din coaja de portocala. Trebuie rasa doar partea portocalie pt ca partea alba este amaruie.

    1. Alina Stan

      Eu nu am incercat dar s-a putea sa mearga cu pasta de curmale. S-ar putea sa fie nevoie sa maresti putin cantitatea de faina dat asta in functie de cum este aluatul. Atentie la coaja de portocala (care ar trebui sa fie bio) sa razi doar ceea ce este portocaliu deoarece partea alba este amara.
      P.S. Ieri am gasit gasit portocale bio la Lidl :)

  1. Anamaria

    Exceptionale, acum am terminat. De mult timp caut o reteta buna pentru fetele mele.

    1. Alina Stan

      Sa va fie de bine! Ma bucur ca v-au placut si va mai astept in vzita :)

  2. ioana

    Eu am facut cu faina integrala dar aluatul a iesit destul de moale si s-a lipit de maini…gustul foarte bun oricum

    1. Alina Stan

      Ioana, ma bucur ca ti-au placut. Daca le-ai facut cu faina integrala, ar fi trebuit sa pui mai multa faina. Faina fara gluten absoarbe mai mult lichid.

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: