In luna mai, promovata ca si luna internationala de lupta impotriva alergiilor si a alimentatiei fara gluten, Alimente Speciale.ro alaturi de The Smart Cuisine si 11 bloggeri culinari, isi propun sa traga un semnal de alarma asupra modului de alimentație. #ManancResponsabil este o campanie cu retete pentru persoanele cu regim special de alimentatie, cum este intoleranta la gluten/ lactate/zahar, diabetici. Daca zilele trecute am facut clatite cu cocos, azi e randul unei budinci de tapioca cu capsuni, fara lactoza, fara gluten si fara zahar.
Si cum e vremea capsunilor, zic sa profitam din plin de ele 😉
Budinca de tapioca cu capsuni - fara lactoza
Ingrediente
- 600 ml lapte orez si migdale
- 3/4 lingurita vanilie
- 150 gr tapioca
- 3-4 linguri sirop agave
- 1/4 lingurita ulei cocos
- 300 gr capsuni
- 100 ml apa
- 1 lingurita rasa gelatina agar-agar
- 3 linguri sirop agave
Instructiuni
- Am pus laptele la fiert intr-o cratita.
- Cand a dat laptele in clocot, am adaugat vanilia si tapioca si am lasat la fiert aproximativ 5 minute.
- Timpul de fierbere al perlelor de tapioca poate fi diferit, in functie de marimea lor.
- Cand sunt fierte, bobitele de tapioca devin translucide.
- La final am incorporat siropul de agave. Gustati compozitia pentru a vedea daca este suficient de dulce.
- Budinca am turnat-o intr-o tava de silicon unsa cu ulei de cocos, am lasat-o la racit iar apoi am pus-o in frigider pentru 4-5 ore.
- Am curatat capsunele de codite, le-am spalat si le-am pus la robot pentru a le maruntii putin.
- Am pus apa la fiert, iar cand a dat in clocot am adaugat agar-agar.
- Am lasat sa fiarba 2-3 minute, timp in care am amestecat continuu cu telul.
- Am transferat capsunele maruntite intr-un castron, am adaugat siropul de agave, am turnat usor gelatina si am amestecat.
- Gustati pentru a vedea daca compozitia este pe placul dvs.
- Sosul de capsuni obtinut l-am pus-o peste budica si am lasat cateva minute sa se intareasca.
Te astept Sambata, 19 mai 2018 la Atelierul Practic cu Dulciuri Raw Vegan. Detalii despre eveniment gasesti pe pagina de facebook Arome de Poveste, aici.
mihaela says
pot folosi pudra de tapioca in loc de perle?si daca da,ce cantitate?
Alina Stan says
Iti recomand sa folosesti pentru budinca, perlele de tapioca. Pudra o poti folosi in sosuri, supe crema.
Loredana says
Am avut perle de tapioca de la Sanovita, cred ca a durat intre 35-40 min sa devina translucide si a trebuit sa mai adaug lapte. A trebuit sa stau lipita de oala, dar pana la urma s-a meritat. 🙂 Mi-a placut foarte mult, doar ca data viitoare incerc cu tapioca de la alta firma.
Alina Stan says
Buna Loredana, cu cat sunt mai mari perlele, cu atat dureaza mai mult fierberea. Daca sunt foarte mici, poate dura fierberea chiar si 7-8 minute. Important este ca ti-a placut 😉