Budinca de tapioca cu capsuni – fara lactoza

budinca-de-tapioca-si-capsuni

In Desert vegan (de post), Deserturi, Mic dejun, Retete fara gluten, Retete vegane (de post) by Alina Stan4 Comments

budinca tapioca

In luna mai, promovata ca si luna internationala de lupta impotriva alergiilor si a alimentatiei fara glutenAlimente Speciale.ro alaturi de The Smart Cuisine  si 11 bloggeri culinari,  isi propun sa traga un semnal de alarma asupra modului de alimentație.  #ManancResponsabil este o campanie cu retete pentru persoanele cu regim special de alimentatie, cum este intoleranta la gluten/ lactate/zahar, diabetici.  Daca zilele trecute am facut  clatite cu cocos, azi e randul unei budinci de tapioca cu capsuni, fara lactoza, fara gluten  si fara zahar.

Si cum e vremea capsunilor, zic sa profitam din plin de ele 😉

budinca de tapioca, capsuni, budinca,

5.0 from 1 reviews
Budinca de tapioca cu capsuni - fara lactoza
 
Autor:
Ingrediente
  • 600 ml lapte orez si migdale
  • ¾ lingurita vanilie
  • 150 gr tapioca
  • 3-4 linguri sirop agave
  • ¼ lingurita ulei cocos
  • 300 gr capsuni
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita rasa gelatina agar-agar
  • 3 linguri sirop agave
Click pe ingredintele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Am pus laptele la fiert intr-o cratita.
  2. Cand a dat laptele in clocot, am adaugat vanilia si tapioca si am lasat la fiert aproximativ 5 minute.
  3. Timpul de fierbere al perlelor de tapioca poate fi diferit, in functie de marimea lor.
  4. Cand sunt fierte, bobitele de tapioca devin translucide.
  5. La final am incorporat siropul de agave. Gustati compozitia pentru a vedea daca este suficient de dulce.
  6. Budinca am turnat-o intr-o tava de silicon unsa cu ulei de cocos, am lasat-o la racit iar apoi am pus-o in frigider pentru 4-5 ore.
  7. Am curatat capsunele de codite, le-am spalat si le-am pus la robot pentru a le maruntii putin.
  8. Am pus apa la fiert, iar cand a dat in clocot am adaugat agar-agar.
  9. Am lasat sa fiarba 2-3 minute, timp in care am amestecat continuu cu telul.
  10. Am transferat capsunele maruntite intr-un castron, am adaugat siropul de agave, am turnat usor gelatina si am amestecat.
  11. Gustati pentru a vedea daca compozitia este pe placul dvs.
  12. Sosul de capsuni obtinut l-am pus-o peste budica si am lasat cateva minute sa se intareasca.

Te astept Sambata, 19 mai 2018 la Atelierul Practic cu Dulciuri Raw Vegan. Detalii despre eveniment gasesti pe pagina de facebook Arome de Poveste, aici.

budinca tapioca

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Budinca de tapioca cu capsuni – fara lactoza
Publicata pe
Nota medie
5 Based on 2 Review(s)
THERMOMIX

Comments

    1. Alina Stan

      Iti recomand sa folosesti pentru budinca, perlele de tapioca. Pudra o poti folosi in sosuri, supe crema.

  1. Loredana

    Am avut perle de tapioca de la Sanovita, cred ca a durat intre 35-40 min sa devina translucide si a trebuit sa mai adaug lapte. A trebuit sa stau lipita de oala, dar pana la urma s-a meritat. :) Mi-a placut foarte mult, doar ca data viitoare incerc cu tapioca de la alta firma.

    1. Author
      Alina Stan

      Buna Loredana, cu cat sunt mai mari perlele, cu atat dureaza mai mult fierberea. Daca sunt foarte mici, poate dura fierberea chiar si 7-8 minute. Important este ca ti-a placut 😉

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: