In luna mai, promovata ca si luna internationala de lupta impotriva alergiilor si a alimentatiei fara gluten, Alimente Speciale.ro alaturi de The Smart Cuisine si 11 bloggeri culinari, isi propun sa traga un semnal de alarma asupra modului de alimentație. #ManancResponsabil este o campanie cu retete pentru persoanele cu regim special de alimentatie, cum este intoleranta la gluten/ lactate/zahar, diabetici. Daca acum cateva zile am avut paste cu spanac si rosii, astazi avem paste fara gluten cu sos pesto.
- 250 gr paste fusilli fara gluten
- 70 gr spanac
- 20 gr busuioc
- 40 gr muguri pin
- 20 gr nuca romaneasca
- 10 gr usturoi verde
- sare dupa gust
- 30 ml ulei masline
- parmezan
- Metoda preparare paste cu sos pesto – fara gluten:
- Am pus intr-o cratita, apa cu sare la fiert.
- In momentul in care a dat apa in clocot, am adaugat pastele si le-am lasat la fiert pana au ajuns la consistenta dorita (10-12 minute).
- Inainte de a strecura pastele, am pastrat un pahar din apa in care au fiert.
- Odata strecurate pastele, le-am lasat intr-un castron, acoperite.
- Pentru sosul pesto am pus in robot: spanacul si busuiocul spalat si zvantat, mugurii de pin, nuca romaneasca, usturoiul verde, sare si cei 30 ml ulei masline si am procesat pana cand s-a maruntit totul.
- Intr-un wok de ceramica am pus pastele fierte, 150 ml apa in care au fiert pastele si sosul pesto.
- Am amestecat usor, pana cand sosul pesto s-a distribuit unfirom peste paste.
- Deasupra am pus parmezan ras si muguri de pin.
Pofta buna la paste fara gluten 😉
Daca doresti sa comanzi cartea mea de retete, “Dulce si Sarat” cu 54 retete sanatoase, cu si fara foc, o poti face aici.
ioana says
nu arata foarte apetisant, dar credeti-ma ca este foarte bun! Eu iubesc pastele sub orice forma, dar reteta asta chiar m-a surprins. Nu ma asteptam sa imi placa atat de mult, dar chiar este deosebita.