Negresa raw cu ciocolata si nuci

negresa-raw-cu-ciocolata-si-nuci

In Chec/Prajituri, Ciocolata, Desert raw (hrana vie), Desert vegan (de post), Deserturi, Retete raw, Retete vegane (de post) by Alina Stan21 Comments

Aceasta negresa raw cu ciocolata si nuci este senzationala si are un gust intens de ciocolata.
negrsa-raw-cu-ciocolata-si-nuci

Daca vreti sa incercati si o reteta de negresa de post cu faina integrala, aveti aici o reteta pe care sigur o veti indragi la fel de mult.

negrsa-raw-cu-ciocolata-si-nuci

5.0 from 1 reviews
Negresa raw cu ciocolata si nuci
 
Autor:
Ingrediente
Click pe ingredintele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Am pus alunele, fulgii de ovaz in blender si am procesat, nu foarte fin; cam jumatate din marimea bobului de orez.
  2. Am adaugat curmalele, untul de cacao topit si am procesat din nou.
  3. Compozitia obtinuta am intins-o in tava de silicon, de 18x18 cm si am lasat-o in congelator pana cand am facut crema.
  4. Pentru a obtine crema am pus toate ingredientele in blender (nucile, alunele, curmalele, cacao, untul de cacao, sare, miere) si am procesat pana cand am obtinut o crema densa cu miros intens de cacao.
  5. Daca aveti un blender mai putin performant, e de preferat sa puneti ingredientele pe rand.
  6. Crema obtinuta am intins-o peste blat, iar deasupra am presarat nucile si alunele maruntite grosier.
  7. Am lasat prajitura 30 minute la congelator pana cand s-a intarit, iar apoi am portionat-o.
Notite
Negresa se poate pastra in frigider, la o temepratura de 5-6 grade Celsius.

negresa-raw-cu-ciocolata-si-nuci

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Negresa raw cu ciocolata si nuci
Publicata pe
Nota medie
4 Based on 8 Review(s)
THERMOMIX

Comments

    1. aromedepoveste

      Ma bucur ca ti-a placut, Gabriela. Si eu o fac din nou maine 😉
      La multi ani si nou an cu sanatate si bucurii!

  1. mikaela

    In locul fulgilor de ovaz se pot folosi tarate de ovaz?

    1. Alina Stan

      Fulgii de ovaz ii poti inlocui cu tarate. Daca sunt maricele, da-le putin prin rasnita.

  2. sas virginia

    As dori sa-mi spuneti de unde se poate procura untul de cacao ? Ce este cacaoa alcalinizata si de unde se procura? Merci

    1. Alina Stan

      Untul de cacao si cacao alcalinizata se pot procura de pe http://www.driedfruits.ro.Ccao alcalinizata are o aroma mai puternica si este mai inchisa la culoare. Daca folositi cacao normala sau raw, puneti putin mai multa.
      Un An Nou cu sanatate, liniste si pace in suflet!

  3. Raluca57

    Cu ce pot înlocui untul de cacao? Vreau să prepar prajitura și durează până procur unt de cacao de la driedfruits. Multumesc

  4. Raluca57

    As putea folosi unt sau ulei de cocos în locul untului de cacao? Aceleași cantități? Multumesc

    1. Alina Stan

      Raluca, se poate folosi ulei de cocos in locul untului de cacao insa compozitia nu va fi la fel de ferma. Probabil ca va fi nevoie sa pui prajitura in congelator cat se se inchege bine, sa o portionezi si vezi atunci daca rezista sa o lasi in frigider sau e nevoie tot de congelator.
      Spor la prajiturit!

  5. Claudia

    Din toate ingredientele( nuci pecan, alune de pădure) nu trebuie pus nimic la hidratat?

    1. Author
      Alina Stan

      In aceasta reteta eu nu am hidratat ingredientele. Daca vrei sa le hidratezi, trebuie sa le usuci apoi in deshidrator deoarece altfel vor pastra umezeala.

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: