Go Back
+ servings
fursecuri-fara-gluten-orez-mei

Fursecuri cu nuca si merisoare - fara gluten

Alina Stan
Aceste fursecuri nu contin gluten si sunt o varianta potrivita pentru cei mici.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 10 -15

Ingrediente
  

  • 200 gr faina orez
  • 200 gr faina mei
  • 3 lingurite seminte in rasnite
  • 5 linguri apa
  • 2 lingurite rase praf de copt
  • 2 linguri zeama lamaie
  • 100 gr zahar brut
  • 150 ml ulei
  • esenta vanilie
  • 23-25 linguri lapte eu am folosit lapte de orez
  • 100 gr merisoare eu am folosit merisoare indulcite cu suc de mere
  • 100 gr nuca tocata grosier

Instructiuni
 

  • Am inceput cu rasnirea semintelor de in, in rasnita de cafea, pe care le-am pus intr-un castron mic, cu cele 5 linguri de apa si le-am lasat deoparte pentru 20 minute.
  • Ca sa-mi usureaz munca, am pus ingredientele in bolul robotului de bucatarie insa puteti folosi si un castron.
  • Am pus faina de orez, faina de mei, praful de copt stins cu zeama de lamaie, zaharul, uleiul, laptele, esenta de vanilie si am amestecat totul.
  • La final am adaugat merisoarele, nuca tocata grosier si semintele de in rasnite.
  • Am amestecat din nou pentru incorporarea lor si am obtinut un aluat vartos.
  • Daca vi se pare ca este prea tare, mai puteti pune putin lapte.
  • Am pregatit tava, tapetata cu hartie de copt si am luat cu o lingura din compozitia de fursecuri si am asezat in tava.
  • Am introdus tava in cuptorul electric preincalzit si am lasat- o la 200 grade Celsius pentru aproximativ 15 minute.
  • Cand sunt gata, fursecurile trebuie sa aiba o culoare aurie.

Observatii

Am folosit aproximativ 30 gr de compozitie pt fiecare fursec si au iesit 40 de fursecuri.
Tried this recipe?Let us know how it was!