100grmerisoareeu am folosit merisoare indulcite cu suc de mere
100grnuca tocata grosier
Instructiuni
Am inceput cu rasnirea semintelor de in, in rasnita de cafea, pe care le-am pus intr-un castron mic, cu cele 5 linguri de apa si le-am lasat deoparte pentru 20 minute.
Ca sa-mi usureaz munca, am pus ingredientele in bolul robotului de bucatarie insa puteti folosi si un castron.
Am pus faina de orez, faina de mei, praful de copt stins cu zeama de lamaie, zaharul, uleiul, laptele, esenta de vanilie si am amestecat totul.
La final am adaugat merisoarele, nuca tocata grosier si semintele de in rasnite.
Am amestecat din nou pentru incorporarea lor si am obtinut un aluat vartos.
Daca vi se pare ca este prea tare, mai puteti pune putin lapte.
Am pregatit tava, tapetata cu hartie de copt si am luat cu o lingura din compozitia de fursecuri si am asezat in tava.
Am introdus tava in cuptorul electric preincalzit si am lasat- o la 200 grade Celsius pentru aproximativ 15 minute.
Cand sunt gata, fursecurile trebuie sa aiba o culoare aurie.
Observatii
Am folosit aproximativ 30 gr de compozitie pt fiecare fursec si au iesit 40 de fursecuri.