
Tapioca este un extract de amidon din radacina plantei cassava. Tapioca a devenit foarte populara, mai ales datorita faptului ca nu contine gluten, ea avand un continut scazut de grasimi saturate si putine proteine si fibre .
Tapioca intra la categoria carbohidratilor complecsi, asta insemnand ca se digera mai lent, ne ofera energie pentru o perioada mai lunga de timp si nu creste brusc nivelul de zahar din sange.
Putem folosi tapioca pentru mai multe preparate: faina de tapioca in combinatie cu alte fainuri o putem folosi pentru a face paine, putem face budinci din perlele de tapioca sau o putem folosi ca agent de ingrosare in sosuri si supe.

Budinca de tapioca cu fistic
Ingrediente
- 200 gr perle tapioca
- 700 ml lapte eu am folosit lapte de orez
- 2 lingurite pudra de roscove
- 1 lingurita cacao
- 1/2 lingurita pudra vanilie
- 4-5 linguri zahar cocos
- 100 gr fistic tocat grosier
- 9-10 capsuni optional
Instructiuni
- Am pus perlele de tapioca la hidratat in 400 ml apa rece pentru 30 minute.
- In acest timp, tapioca va absorbi apa.
- Daca dupa cele 30 minute mai ramane apa, o veti scurge.
- Intr-o cratita am pus laptele de orez la fiert iar cand a dat in clocot am adaugat tapioca.
- Am adaugat in lapte, pudra de roscove, cacao, vanilia si zaharul de cocos.
- Am amestecat si am lasat sa fiarba pana cand tapioca a devenit translucida..
- Nu este nevoie de mult timp, in aproximativ 7-8 minute este gata.
- Am portionat budinca obtinuta in pahare si am orant cu fistic tocat si capsuni.
Observatii
Daca nu folositi zahar de cocos, puneti mai putin zahar si gustati pentru a vedea daca este suficient.
Timpul de fierbere poate fi diferit, in functie de marimea bobitelor de tapioca.
[…] pot fi inlocuite cu fistic, nuci sau orice altceva preferati. 3.5.3208 Va recomand si budinca cu tapioca si fistic. Este un […]