Aceasta budinca de quinoa cu cocos a pornit de la cele 2 ingrediente ale samponului primit spre testare de la Haircare.ro Samponul testat face parte din gama Aveda, gama care contine ingrediente verzi, pe cat posibil, scopul lui fiind ca produsele sa ofere rezultate exceptionale de fiecare data, respectand promisiunea responsabilitatii sociale si ecologice.
Produsele Aveda nu contin parabeni, ftalati si lauril sulfat de sodiu, sunt certificate organic si contin extrase din plante regenerabile care nu au un impact negativ asupra mediului in care se dezvolta.
Samponul incercat de mine este unul restructurant, fiind un sampon delicat, placut, destinat utilizarii zilnice, cu proteine de quinoa ce repara si intaresc parul deteriorat. Formula lui de curatare are la baza ulei de babassu si de cocos care curata delicat parul deteriorat iar proteina de quinoa ajuta la intarirea si repararea acestuia.
Quinoa nu contine gluten, este o proteina completa, contine multe fibre si toti aminoacizii necesari unei alimentatii sanatoase. Quinoa se poate folosi in prajituri, budinci, paine sau poate fi un inlocuitor excelent pentru fulgii de ovaz.
Nuca de cocos este renumita pentru aroma sa deosebita, pentru continutul de fibre alimentare, vitamine, in special vitamine din complexul B. Apa de nuca de cocos este una dintre cele mai puternice surse de electroliti gasite in natura.
Budinca de quinoa cu cocos
Ingrediente
- 3/4 cana quinoa
- pulpa de la o nuca tanara de cocos 150 gr
- 1 cana de apa
- 120 gr curmale hidratate 30 minute
- 1/2 lingurita vanilie
- 3 lingurite cacao sau pudra de roscove
- 3 linguri fulgi cocos deshidratati
- un praf de sare
- 2 kiwi
- 10 capsuni
Instructiuni
- Am clatit bine quinoa cu apa rece.
- Am pus quinoa la fiert si am lasat-o sa fiarba aproximativ 10-12 minute.
- Cand este fiarta, quinoa va deveni translucida.
- Odata fiarta, am strecurat-o si am trecut-o printr-un jet de apa rece.
- Pulpa de la nuca tanara de cocos am pus-o in robot impreuna cu apa si curmalele hidrate si am mixat la viteza maxima pana cand am obtinut un sos fin.
- Peste acest sos am adaugat vanilie, fulgii de cocos deshidratati, sare, quinoa fiarta si strecurata si am mixat la viteza medie.
- Am impartit budinaca obtinuta in pahare si am ornat cu fructele tocate.
Observatii
Inainte de a pune quinoa la fiert, clatiti-o bine cu apa rece.Daca nu este bine clatita, poate avea un gust amarui.
Fructele pot fi inlocuite cu fistic, nuci sau orice altceva preferati.
Va recomand si budinca cu tapioca si fistic. Este un deliciu!
Pe 11 februarie 2017, ne vedem la un nou atelier raw vegan! Mai multe detalii gasesti aici.
Liliana Burcea says
De unde luați nuca tânără de cocos și cum procedați pentru a obține pulpa ?!?
Ce ateliere mai organizați pe 2019 ?
Vă mulțumesc frumos!
Alina Stan says
Buna ziua, nuca tanara de cocos o cumpar din Kaufland sau Mega Image, este nuca acea alba. Se face un orificiu in ea si se consuma apa de cocos care este plina de nutrienti iar apoi ii fac un capac si cu ajutorul unei linguri iau pulpa din interior.
In iunie voi mai avea un atelier insa nu am anuntat inca tematica.