Zic sa profitati de pietele pline de spanac si leurda si sa faceti aceasta supa crema. Este o supa cu o culoare incredibila, un verde viu care te imbie sa aduci cateva crutoane sa o gusti.
Crema de spanac cu leurda
Ingrediente
- ulei
- 2 cepe mari
- 1 morocv mediu
- 1 telina mica
- 1 patrunjel mic
- 1 pastarnac mic
- 250 gr cartofi albi 2 cartofi medii
- sare dupa gust
- 3/4 lingurita chimion pudra
- 3/4 lingurita coriandru pudra
- 1 kg spanac cantitate neta-deja curatat
- 1 legatura leurda 70 gr
- 4-5 catei usturoi
Instructiuni
- Mai intai am facut supa de legume: am pus 1,250 l apa cu sare la fiert impreuna cu o ceapa, 1 morcov, 1 telina, 1 patrunjel, 1 pastarnac si am lasat la fiert 25 minute.
- Am strecurat supa si am pastrat morovul si telina pentru mai tarziu.
- Intr-o cratita am pus uleiul si ceapa si am sotat putin.
- Am adaugat cartofii curatati si taiati cubulete si sare si am mai lasat aproximativ 3 minute.
- Am adaugat chimionul si coriandru si am amestecat.
- Am pus supa de legume (1 l) obtinuta mai devreme, peste cartofii taiati cubulete, am adaugat telina si morcovul si am lasat sa fiarba.
- Odata fierti cartofii, am adaugat spanacul, am oprit focul si am lasat cratita acopertita pentru inca 4-5 minute.
- Dupa acest timp, am adaugat leurda spalata si usturoiul si am pasat totul.
Observatii
Daca vrei sa pregatesti crutoane, gaseseti reteta aici.
Alte cateva retete gustoase in care spanacul este vedeta sunt aceste chiftelute delicioase sau acest suc racoritor.
Va astept la urmatorul Atelier cu Deserturi Sanatoase pentru Copii din 30 martie. Mai multe detalii aici.
Zile frumoase cu soare s-aveti!
Corina says
Intr-adevar, crutoanele ii schimba gustul! Multumesc pentru sfat! O cupa de sanatate pentru o primavara plină de energie și sănătate! Mulțumesc pentru rețetă!!!
Alina Stan says
Eu folosesc crutoanele, atunci cand copiii stramba din nas cand aud de supa crema 🙂