Go Back
+ servings
supa-crema-spanac-leurda

Crema de spanac cu leurda

Alina Stan
5 from 1 vote
Servings 7 -8

Ingrediente
  

  • ulei
  • 2 cepe mari
  • 1 morocv mediu
  • 1 telina mica
  • 1 patrunjel mic
  • 1 pastarnac mic
  • 250 gr cartofi albi 2 cartofi medii
  • sare dupa gust
  • 3/4 lingurita chimion pudra
  • 3/4 lingurita coriandru pudra
  • 1 kg spanac cantitate neta-deja curatat
  • 1 legatura leurda 70 gr
  • 4-5 catei usturoi

Instructiuni
 

  • Mai intai am facut supa de legume: am pus 1,250 l apa cu sare la fiert impreuna cu o ceapa, 1 morcov, 1 telina, 1 patrunjel, 1 pastarnac si am lasat la fiert 25 minute.
  • Am strecurat supa si am pastrat morovul si telina pentru mai tarziu.
  • Intr-o cratita am pus uleiul si ceapa si am sotat putin.
  • Am adaugat cartofii curatati si taiati cubulete si sare si am mai lasat aproximativ 3 minute.
  • Am adaugat chimionul si coriandru si am amestecat.
  • Am pus supa de legume (1 l) obtinuta mai devreme, peste cartofii taiati cubulete, am adaugat telina si morcovul si am lasat sa fiarba.
  • Odata fierti cartofii, am adaugat spanacul, am oprit focul si am lasat cratita acopertita pentru inca 4-5 minute.
  • Dupa acest timp, am adaugat leurda spalata si usturoiul si am pasat totul.

Observatii

La aceasta supa crema de spanac cu leurda am adaugat cateva crutoane din faina integrala si maia.
Daca vrei sa pregatesti crutoane, gaseseti reteta aici.
Tried this recipe?Let us know how it was!