Probabil vi se pare o reteta banala insa am tot fost intrebata cum ii conving pe copii mei sa consume supele crema. Crutoanele sunt raspunsul :). Ele fac salatele si supele crema mai gustoase, asa ca nu ezitati sa le pregatiti acasa. Stiu ca este mai usor sa cumperi crutoane de-a gata insa eu zic ca este mult mai bine sa le pregatim chiar noi.
Pentru a face crutoane putem folosi painea pe care nu mai dorim sa o consumam si le putem pastra o perioada mai lunga intr-un borcan inchis. Crutoanele obtinute le putem folosi la supele crema sau la salate.
Crutoane pentru supe si salate delicioase
Ingrediente
- 250 gr paine eu am folosit paine cu maia
- 3-4 linguri ulei masline
- 3 catei usturoi 15 gr
- 1/2 lingurita oregano uscat
- 1/2 lingurita busuioc uscat
- 1/2 lingurita sare
Instructiuni
- Am preincalzit cuptorul la 180 grade Celsius.
- Am folosit paine cu maia care era mai veche si am taiat-o in bucatele mici.
- Am transferat painea taiata intr-un castron.
- Separat, intr-un castron mic am pus uleiul de masline, usturoiul trecut prin presa, oregano, busuioc si sare.
- Am amestecat ingredientele si le-am pus peste paine.
- Am amestecat din nou pentru a se distribui uniform si le-am pus in tava, pe hartie de copt.
- Tava am lasat-o la cuptor pana cand bucatile de paine s-au rumenit, aproximativ 12-15 minute.
Observatii
Daca folositi o cantitate mai mare de paine pentru a face crutoane, va creste timpul la cuptor.
Te astept la urmatorul Atelier Practic de Deserturi Raw din 19 mai, unde vei pregati ciocolata sanatoasa, tort raw si un smoothie energizant. Mai multe detalii aici.
Laura Ioana Popescu says
Minunata reteta! Multumiri Alina Stan! Simplu, delicios si sanatos!