Orez cu legume, ghimbir, coriandru si tofu

Orez cu legume, ghimbir, coriandru si tofu (16)

In Retete fara gluten, Retete sarate, Retete vegane (de post) by Alina StanLeave a Comment

Edenia Foods a lansat campania “Unde iesim la masa? Acasa”, campanie care este adresata tuturor celor care privesc gatitul acasa ca pe o experienta frumoasa, cu energii pozitive, si carora le place sa manance bine, pregatind ei insisi preparate creative. Am acceptat cu placere aceasta provocare, asa ca am pregatit un preparat de post/vegan: orez cu legume, ghimbir, coriandru si tofu.

Te invit si pe tine sa iei parte la aceasta campanie in care poti castiga 300 de seturi de vesela din portelan decorata manual, in fiecare saptamana, sau marele premiu: o bucatarie noua, creata pentru tine de designerul Adela Parvu. Daca cumpari orice produs Edenia in perioada 16 Octombrie – 26 Noiembrie 2017, inscrie bonul in concurs si poti fi unul dintre castigatori. Mai multe detalii despre concurs gasesti aici.orez-cu-legume-ghimbir-coriandru-si-tofu

Orezul cu legume folosit de mine este un amestec congelat, cumparat de la Edenia si care ma scoate de multe ori din incurcatura :) Acest amestec contine: mazare, orez, morcovi baby, ceapa, ciuperci, ardei rosu, ardei verde, porumb dulce.

Orez cu legume, ghimbir, coriandru si tofu
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Un preparat vegan, delicios si usor de facut, cu arome asiatice!
Autor:
Portii: 2-3
Ingrediente
Click pe ingredintele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Am pus cele 2 linguri de ulei in tigaie, am adaugat ghimbirul ras si usturoiul trecut prin presa si am mai lasat putin pe foc ca sa se inmoaie.
  2. Am adaugat amestecul de orez si legume de la Edenia Foods, am amestecat si am lasat sa se gateasca aproximativ 10 minute.
  3. Cand a fost gata, am luat de pe foc si am transferat compozitia intr-un castron.
  4. Am taiat tofu, cubulete si l-am pus in tigaie cu o lingura de ulei de susan.
  5. L-am lasat pe fiecare parte cate 1-2 minute, pana cand s-a facut usor galbui.
  6. Am adaugat in tigaie condimentele (boia dulce, coriandru si curry) si sosul de soia, am amestecat si am mai lasat pe foc 1 minut.
  7. Am transferat bucatelele de tofu gatit, peste orezul cu legume.
  8. Deasupra am pus ceapa verde tocata si coriandrul tocat.

orez-cu-legume-ghimbir-coriandru-si-tofu

Mai multe retete cu “arome de poveste” gasesti in cartea mea cu retete, aici.

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Orez cu legume, ghimbir, coriandru si tofu
Publicata pe
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Nota medie
5 Based on 1 Review(s)
THERMOMIX

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: