Edenia Foods a lansat campania “Unde iesim la masa? Acasa”, campanie care este adresata tuturor celor care privesc gatitul acasa ca pe o experienta frumoasa, cu energii pozitive, si carora le place sa manance bine, pregatind ei insisi preparate creative. Am acceptat cu placere aceasta provocare, asa ca am pregatit un preparat de post/vegan: orez cu legume, ghimbir, coriandru si tofu.
Te invit si pe tine sa iei parte la aceasta campanie in care poti castiga 300 de seturi de vesela din portelan decorata manual, in fiecare saptamana, sau marele premiu: o bucatarie noua, creata pentru tine de designerul Adela Parvu. Daca cumpari orice produs Edenia in perioada 16 Octombrie – 26 Noiembrie 2017, inscrie bonul in concurs si poti fi unul dintre castigatori. Mai multe detalii despre concurs gasesti aici.
Orezul cu legume folosit de mine este un amestec congelat, cumparat de la Edenia si care ma scoate de multe ori din incurcatura 🙂 Acest amestec contine: mazare, orez, morcovi baby, ceapa, ciuperci, ardei rosu, ardei verde, porumb dulce.
Orez cu legume, ghimbir, coriandru si tofu
Ingrediente
- 2 linguri ulei
- 20 gr ghimbir ras
- 3 catei usturoi trecut prin presa
- amestecul de legume Styr Fry Edenia
- 200 gr tofu taiat bucati
- 1 lingura ulei susan
- 1/2 lingurita boia dulce
- 1/2 lingurita coriandru pudra
- 1/2 lingurita curry pudra
- 1 lingura sos soia
- 10 gr coriandru verde tocat
- 2 fire ceapa verde tocata
Instructiuni
- Am pus cele 2 linguri de ulei in tigaie, am adaugat ghimbirul ras si usturoiul trecut prin presa si am mai lasat putin pe foc ca sa se inmoaie.
- Am adaugat amestecul de orez si legume de la Edenia Foods, am amestecat si am lasat sa se gateasca aproximativ 10 minute.
- Cand a fost gata, am luat de pe foc si am transferat compozitia intr-un castron.
- Am taiat tofu, cubulete si l-am pus in tigaie cu o lingura de ulei de susan.
- L-am lasat pe fiecare parte cate 1-2 minute, pana cand s-a facut usor galbui.
- Am adaugat in tigaie condimentele (boia dulce, coriandru si curry) si sosul de soia, am amestecat si am mai lasat pe foc 1 minut.
- Am transferat bucatelele de tofu gatit, peste orezul cu legume.
- Deasupra am pus ceapa verde tocata si coriandrul tocat.
Mai multe retete cu “arome de poveste” gasesti in cartea mea cu retete, aici.
Te astept Sambata, 17 februarie la Atelierul cu Ciocolata si Gustari Sanatoase unde cei mici vor invata sa pregateasca ciocolata delicioasa, gustari sanatoase iar ciocolata pregatita o vor putea lua acasa. Pana pe 13 februarie beneficiezi de discount! Toate detaliile despre atlier le gasesti pe pagina de facebook, aici.
Leave a Reply