Galeta cu prune, nuca si cardamon

galeta-cu-prune-si-nuca

In Briose/Biscuiti/Fursecuri, Chec/Prajituri, Desert vegan (de post), Deserturi, Mic dejun, Retete ovo-lacto-vegetariene, Retete vegane (de post) by Alina Stan2 Comments

Galeta cu prune, nuca si cardamon este un fel de tarta rapida, foarte versatila si gustoasa pe care am pregatit-o cu prune primite de la tara.

Pe internet veti gasi mai multe tipuri de aluatui (cu unt, cu zahar) insa eu am ales sa pregatesc acest tip simplu, de post.

Este un desert rapid iar tarta o putem umple cu ce avem prin casa: afine, mere, nectarine, prune, caise, rosii, praz, tofu, branza etc

galeta-cu-pune-nuci-si-cardamon

5.0 from 1 reviews
Galeta cu prune, nuca si cardamon
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 8
Ingrediente
Click pe ingredintele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Am pus intr-un bol: uleiul, apa fierbinte, sare, praful de copt si faina si am amestecat pana cand am obtinut o compozitie nelipicioasa.
  2. Am pus aluatul intr-o folie alimentara si am dat la frigider pentru 30 minute.
  3. In acest timp am spalat prunele si le-am scos samburii.
  4. Dupa cele 30 minute, am pus aluatul pe o hartie de copt pentru a ma ajuta sa fac tarnsferul in tava.
  5. Am intins aluatul cu ajutorul unui sucitor/facalet, intr-o foaie de aproximativ 0,5 cm grosime, avand grija ca marginile sa le las putin mai subtiri.
  6. Apoi am tras foaia de copt cu tot cu aluatul intins, in tava.
  7. Foaia mea a avut un diametreu de aproximativ 35-38 cm.
  8. In mijlocul foii de aluat am presarat grisul, lasand liber o margine de aproximativ 4-5 cm, margine pe care o vom da mai tarziu peste prune.
  9. Peste gris am pus prunele fara samuri, am presarat scortiosoara, cardamon si cele 3 linguri de zahar de cocos.
  10. Am tras marginile ramase libere peste fructe, facand niste pliuri si am presarat putin zahar de cocos (1 lingura).
  11. Am pus tava in cuptorul preincalzit si am lasat timp de 45 minute la o temperatura de 180 grade Celsius.
  12. Dupa aproximativ 30 minute din timpul total am presarat nuca peste prune si am dat din nou la cuptor.
  13. Am scos tava din cuptor si am lasat la racit.
Notite
Grisul se foloseste doar in cazul in cazul in care avem compozitii care curg (gem, fructe).
Se poate pensula aluatul cu ou pe exterior sau se poate presara zahar.
Faina spelta se poate inlocui cu faina integrala sau alba.

galeta-cu-prune-nuca-si-cardamongaleta-cu-prune-nuca-si-cardamongaleta-cu-prune-nuca-si-cardamon

Daca doresti sa comanzi cartea mea “Dulce si Sarat”, o carte cu 54 de retete, cu si fara foc, retete vegane sarate si deserturi raw, te rog completeaza acest formular.

Pentru a economisi timp si energie iti recomand  Magazinul Arome De Poveste unde gasesti ingrediente pentru o viata echilibrata si sanatoasa. Vestea buna este ca magazinul isi va mari in curand diversitatea de produse!

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Galeta cu prune, nuca si cardamon
Publicata pe
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Nota medie
3 Based on 6 Review(s)
THERMOMIX

Comments

  1. Gabriela Zailic

    Doamne, cum arata! Ca si tine, Alina, sunt innebunita dupa dulciuri, iar retetele tale, imi ies de fiecare data. Iti multumesc si te imbratisez cu drag!

    1. Author
      Alina Stan

      Gabriela, asa este, imi plac dulciurile iar aceasta este una dintre retetele mele preferate pentru ca se pregateste extrem de repede si este foarte versatila.
      Toate cele bune iti doresc!

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: