Aceasta reteta de galeta cu capsuni este probabil cea mai rapida tarta, pe care o puteti pregati. Puteti folosi diferite fructe, iar fructele pot fi proaspete sau congelate, puteti pune zahar sau sa il inlocuiti cu indulcitorul preferat.
De asemenea, puteti face blatul fara unt, adica un aluat de post, asa cum este cel din galeta cu prune, nuca si cardamon, de aici.
Galeta cu capsuni – fara zahar
Galeta cu capsuni este o reteta simpla, insa de senzatie.
Echipament
- Thermomix sau un alt robot de bucatarie
- hartie de copt
- tava
- cuptor
Ingrediente
Aluat:
- 250 g faina
- 1 lg green sugar sau alt indulcitor
- un praf de sare
- 1 lg esenta vanilie
- 1 buc galbenus
- 100 g unt rece
- 5 lg apa rece
- 2 lg lapte (pentru uns)
- 20 g fulgi migdale (pentru decor)
Umplutura:
- 1½ lg pesmet
- 600 g capsuni
- 2 lg green sugar sau alt indulcitor
- 1 lg amidon
Instructiuni
- Punem in bolul unui robot de bucatarie, in cazul meu in Thermomix, toate ingredientele pentru aluat, mai putin apa si framantam aproximativ 1 minut, pana cand vom obtine o compozitie nisipoasa (Thermomix viteza 4, 30 sec).
- In acest punct, adaugam treptat cate o lingura de apa foarte rece, timp in care ne continuam framantarea, iar aluatul nostru va incepe sa se lege (TMX viteza 4, 1 minut).
- Scoatem aluatul din bol, il acoperim cu folie si il dam la frigider pentru 30 minute, timp in care ne ocupam de capsuni.
- Curatam, spalam capsunile si le taiem in 2 sau 4, in functie de marimea lor si le punem intr-un bol.
- Peste capsuni adaugam indulcitorul, amidonul, amestecam si trecem la intinderea aluatului.
- Punem aluatul pe o hartie de copt si il intindem pentru a face un cerc cu un diametru de aproximativ 35 cm.
- Transferem foaia de copt cu tot cu aluat in tava cuptorului.
- Presaram pesmetul peste aluat, apoi capsunile, lasand mariginile libere, aproximativ 5 cm.
- Ridicam si pliem marginile, le ungem cu lapte si presaram fulgi de migdale.
- Introducem tarta in cuptorul preincalzit la 180°C si o lasam pana se rumenste frumos, aproximativ 35-40 minute.
- Scoatem tarta si o lasam sa se racoreasca putin si o putem servi ca atare sau cu o cupa de inghetata.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Daca incercati reteta, va astept cu poze pe Instagram sau Facebook.
Va imbratisez, Alina
Leave a Reply