Supa de rosii cu quinoa si vlastari de busuioc

supa-de-rosii-cu-quinoa-si-vlastari-de-busuioc

In Retete fara gluten, Retete sarate, Retete vegane (de post), Supe/Ciorbe by Alina StanLeave a Comment

Am primit de la tara o galeata plina cu rosii carnoase, cu un gust deosebit. Pentru ca erau cam multe si imi era teama ca nu cumva sa se strice, am pregatit aceasta supa de rosii cu quinoa si vlastari de busuioc, vlastari pe care ii aveam de la Microgreens.

Microgreens Romania este primul producator local de microplante/vlastari din Romania. Acesti vlastari au o cencentratie mare de nutrienti, gustul si aroma este mult mai intensa decat la plantele mature iar aportul lor nutritiv este deosebit.

Tot mai multi nutriționisti includ microplantele in dietele lor, datorita continutului ridicat de substante benefice (minerale, vitamine).

Partea buna este ca acesti vlastari se pot comanda online chiar la Microgreens pe site. Vlastarii sunt trasportati cu masini speciale cu climatizare si pot ajunge la voi in preparate, in conditii perfecte. Ba mai mult, au si flori comestibile, pe care eu le ador si care pot fi folosite la deserturile pe care le pregatiti acasa.

supa-de-rosii-cu-quinoa-si-busuioc

Supa de rosii cu quinoa si vlastari de busuioc si
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Ingrediente
  • ulei
  • 2 cepe, tocate
  • 2 morcovi medii, tocati
  • 1 telina mica, tocata
  • 2 ardei capia rosii, mari, tocati
  • sare dupa gust
  • 1,100 kg rosii
  • aprox. 250 ml apa
  • 50 grame quinoa
  • vlastari de busuioc de la Microgreens
Click pe ingredintele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Se pune quinoa la hidratat in apa rece pentru 2 ore.
  2. Dupa acest interval se clateste foarte bine cu apa rece deoarece contine saponina care da un gust amarui.
  3. Se pune uleiul si ceapa tocata intr-o oala si se lasa la sotat.
  4. Se adauga morcovii, telina si ardeii capia tocati, sare, se acopera oala si se mai lasa la sotat 4-5 minute.
  5. Se adauga rosiile spalate, curatate de coaja si tocate si apa.
  6. Se adauga si quinoa bine spalata si se lasa sa fiarba totul timp 20-25 minute.
  7. Cand am servit supa de rosii, am adaugat si vlastarii de busuioc care au imbogatit valoarea nutritiva si aroma preparatului.
Notite
Cantitatea de apa adaugata la reteta poate fi diferita, in functie de consistenta dorita.

supa-rosii-cu-quinoa-si-busuiocsupa-rosii-cu-quinoa-si-busuioc

Daca doresti sa comanzi cartea mea “Dulce si Sarat”, o carte cu 54 de retete, cu si fara foc, retete vegane sarate si deserturi raw, te rog completeaza acest formular.

Pentru a economisi timp si energie iti recomand  Magazinul Arome De Poveste unde gasesti ingrediente pentru o viata echilibrata si sanatoasa. Vestea buna este ca magazinul isi va mari in curand diversitatea de produse!

Zile senine si sa auzim de bine, Alina!

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Supa de rosii cu quinoa si vlastari de busuioc
Publicata pe
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Nota medie
2.5 Based on 2 Review(s)
THERMOMIX

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: