Tarta cu dovleac

tarta-cu-dovleac

In Chec/Prajituri, Desert vegan (de post), Deserturi, Mic dejun, Retete vegane (de post), Torturi/Tarte by Alina StanLeave a Comment

In ultimele zile a fost foarte frig, iar ca si cand nu ar fi fost suficient, toti patru am fost raciti. Dupa ce ne-am mai dres cu ceaiuri, inhalatii si alte leacuri si medicamente, am reusit si am pregatit o tarta cu dovleac.

Este o tarta simpla pe care eu o pregatesc atunci cand vreau ceva simplu si satios. Aveti aici si varinata ei cu prune, nuca, scortisoara si cardamon, care este deliciaosa.

Noi indragim mult dovleacul asa ca l-am folosit pana acum in mai multe preparate: smoothie cu dovleac, cocos si mirodenii, crumble cu dovleac si nuci pecan, dovleac cu nuca, miere si scortisoara.

tarta-cu-dovleac

Tarta cu dovleac
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 8
Ingrediente
Click pe ingredintele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Am pus intr-un bol: uleiul, apa fierbinte, sare, praful de copt si faina si am amestecat pana cand am obtinut o compozitie nelipicioasa.
  2. Am pus aluatul intr-o folie alimentara si l-am lasat in frigider pentru 30 minute.
  3. In acest timp am dat pe razatoarea mare, dovleacul curatat de coaja.
  4. Dupa cele 30 minute, am pus aluatul pe o hartie de copt pentru a ma ajuta sa fac tarnsferul tartei in tava.
  5. Am intins aluatul cu ajutorul unui sucitor/facalet, intr-o foaie de aproximativ 0,5 cm grosime, avand grija ca marginile sa le las putin mai subtiri.
  6. Apoi am tras foaia de copt cu tot cu aluatul intins, in tava.
  7. Foaia mea a avut un diametreu de aproximativ 38 cm.
  8. In mijlocul foii de aluat am presarat grisul, lasand liber o margine de aproximativ 4-5 cm, margine pe care o vom da mai tarziu peste dovleac.
  9. Peste gris am pus dovleacul placintar ras pe razatoarea mare, am presarat scortiosoara si cele 3 linguri de zahar de cocos.
  10. Am tras marginile ramase libere peste dovleac, facand niste pliuri si am presarat putin zahar de cocos (1 lingura).
  11. Am pus tava in cuptorul preincalzit si am lasat timp de 45 minute la o temperatura de 180 grade Celsius.
  12. Am scos tava din cuptor si am lasat la racit.
Notite
Cantitatea de zahar poate diferi in functie de cat de dulce este dovleacul vostru.
Daca radeti dovleacul inainte de a face aluatul pentru tarta, pastrati dovleacul ras in frigider pana cand il folositi.

tarta-cu-dovleacCadoul meu de 8 Martie pentru voi, este pretul special pentru cartea mea de retete vegane/de post si deserturi raw. Pana pe 8 martie, inclusiv poti comanda cartea aici la doar 35 lei.

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Tarta cu dovleac
Publicata pe
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Nota medie
5 Based on 1 Review(s)
THERMOMIX

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: