In ultimele zile a fost foarte frig, iar ca si cand nu ar fi fost suficient, toti patru am fost raciti. Dupa ce ne-am mai dres cu ceaiuri, inhalatii si alte leacuri si medicamente, am reusit si am pregatit o tarta cu dovleac.
Este o tarta simpla pe care eu o pregatesc atunci cand vreau ceva simplu si satios. Aveti aici si varinata ei cu prune, nuca, scortisoara si cardamon, darb voi decideti care va place.
Noi indragim mult dovleacul, asa ca l-am folosit pana acum in mai multe preparate: smoothie cu dovleac, cocos si mirodenii, crumble cu dovleac si nuci pecan, dovleac cu nuca, miere si scortisoara. Retetele le putei accesa dand click pe denumire.
Dar pana la reteta, va las un CADOU: toti abonatii blogului pot avea careta mea de retete, “Dulce si Sarat” la un pret special de 29 lei (cu transport inlcus) cu conditia ca plata sa se faca direct in contul AROME DE POVESTE SRL, cont RO56 INGB 0000 9999 0642 3243. Dupa ce faceti plata imi lasati adresa de livrare si un telefon in privat pe pagina de Facebook sau imi trimiteti un mail la: alina@aromedepoveste.ro.
A doua varianta de plata este prin Revolut (0722.760.240), cu mentionarea adresei de livrare in cadrul platii sau o trimiteti pe alina@aromedepoveste.ro sau in privat pe pagina de Facebook.
Daca ai o prietena si doresti sa ii faci o surpriza, poti primi 2 carti la pretul de 49 lei (cu transportul inclus), conditiile de plata fiind cele mentionate mai sus.
Tarta cu dovleac
Ingrediente
- 125 ml ulei
- 125 ml apa fierbinte
- sare
- 1 lingurita praf de copt
- 330 gr faina integrala de grau
- 3 linguri gris
- 550 gr dovleac placintar ras
- 3 + 1 linguri zahar cocos sau alt tip de zahar
- 1-2 lingurite scortisoara pudra
Instructiuni
- Am pus intr-un bol: uleiul, apa fierbinte, sare, praful de copt si faina si am amestecat pana cand am obtinut o compozitie nelipicioasa.
- Am pus aluatul intr-o folie alimentara si l-am lasat in frigider pentru 30 minute.
- In acest timp am dat pe razatoarea mare, dovleacul curatat de coaja.
- Dupa cele 30 minute, am pus aluatul pe o hartie de copt pentru a ma ajuta sa fac tarnsferul tartei in tava.
- Am intins aluatul cu ajutorul unui sucitor/facalet, intr-o foaie de aproximativ 0,5 cm grosime, avand grija ca marginile sa le las putin mai subtiri.
- Apoi am tras foaia de copt cu tot cu aluatul intins, in tava.
- Foaia mea a avut un diametreu de aproximativ 38 cm.
- In mijlocul foii de aluat am presarat grisul, lasand liber o margine de aproximativ 4-5 cm, margine pe care o vom da mai tarziu peste dovleac.
- Peste gris am pus dovleacul placintar ras pe razatoarea mare, am presarat scortiosoara si cele 3 linguri de zahar de cocos.
- Am tras marginile ramase libere peste dovleac, facand niste pliuri si am presarat putin zahar de cocos (1 lingura).
- Am pus tava in cuptorul preincalzit si am lasat timp de 45 minute la o temperatura de 180 grade Celsius.
- Am scos tava din cuptor si am lasat la racit.
Observatii
Daca radeti dovleacul inainte de a face aluatul pentru tarta, pastrati dovleacul ras in frigider pana cand il folositi.
[…] Tot de sezon este si galeta cu dovleac, reteta pe care o gasesti aici. […]