Bomboane vegane cu rom si ciocolata

bombone-vegane-cu-rom-si-ciocolata

In Ciocolata, Desert vegan (de post), Deserturi, Retete fara gluten by Alina Stan2 Comments

Reteta aceasta de bomboane vegane cu rom si ciocolata am creat-o cu gandul la parintii care isi doresc de sarbatori un desert bun, cu aroma subtila de rom, si cand spun rom, ma gandesc la acool :) Migdale, cocos, curmale, rom si ciocolata … si nu orice ciocolata, ci  ciocolata  neagra belgiana de calitate premium, de la Barry Callebaut,  cel mai bun furnizor și exportator de ciocolata si cacao de cea mai buna calitate din lume, fara zahar, indulcita exclusiv cu Green Sugar.

In timp ce pegateam bomboanele glazurate cu ciocolata neagra, am zis sa topesc si putina ciocolata alba pentru a incerca si aceasta varianta. Ciocolata alba nu este vegana, ea continand lapte praf. Daca doriti sa faceti glazura doar cu ciocolata neagra, veti dubla cantitaea de ciocolata neagra de la ingrediente.

Este musai sa incercati reteta 😉

bomboane-vegane-cu-rom-si ciocolata

5.0 from 1 reviews
Bomboane vegane cu ciocolata si rom
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 25 buc
Ingrediente
Click pe ingredintele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Am pus in robot, Thermomix, migdalele si le-am rasnit, transformandu-le astfel in faina (pentru Thermomix: viteza 10, 7 secunde).
  2. Am adaugat peste faina de migdale, fulgii de cocos si curmalele hidratate si scurse de apa.
  3. Daca folositi curmale moi, le puneti direct in blender fara a le mai hidrata insa daca aveti curmale tari, e nevoie sa le lasati 30-40 minute in apa calduta iar apoi sa scurgeti apa.
  4. Adaugam in blender, vanilia pudra, praful de sare si procesam totul pana cand obtinem o compozitie nisipoasa ( pentru Thermomix: viteza 5, 20 secunde).
  5. Adaugam romul si mai amestecam putin pentru incorporare (pentru Thermomix: viteza 5, 5 secunde).
  6. La nevoie adaugam 1 lingura de apa. Trebuie sa obtinem o compozitie pe care cand o strangem in mana, se leaga.
  7. Luam cate putin din aceasta compozitie si imbracam cate o aluna, dandu-i o forma rotunda.
  8. Asezam bomboanele obtinute pe o farfurie.
  9. Topim ciocolata neagra si ciocolata alba in recipeinte diferite, la bain-marie si adaugam in fiecare recipinet cate o lingura de ulei de cocos, topit, pentru luciu.
  10. Eu am glazurat si cu ciocolata alba, care nu este vegana deoarece contine lapte praf insa daca doriti doar ciocolata neagra, veti dubla cantitatea de ciocolata neagra topita pentru glazurat.
  11. Cu ajutorul unei furculite, trecem o parte din aceste bomboane prin ciocolata alba iar o parte prin ciocolata neagra.
  12. Bomboanele, astfel glazurate le punem pe o tava tapetata cu hartie de copt, le ornam cu goji, fistic si cocos si le punem la congelator pentru 20-30 minute, pentru a se intari ciocolata.
Notite
Numarul de bomboane poate fi diferit in functie de marimea cu care le modelati.
Daca se fac pentru copii, se renunta la rom si se inlocuieste cu apa.

bombonae-vegane-cu-rom-si-ciocolata

Aceste bomboane pot fi un cadou ideal daca mergeti in vizita la prieteni, rude sau chiar si pentru copii daca renuntati la rom.

Vizitati blogul pentru mai multe idei de bomboane sau ciocolata.

Zile frumoase va doresc si sa ne auzim cu bine!

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Bomboane vegane cu rom si ciocolata
Publicata pe
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Nota medie
5 Based on 2 Review(s)
THERMOMIX

Comments

  1. Gabriela Zailic

    Alina draga, ce ai mai creat tu aici? Ma omori cu zile, am inghitit in sec citind reteta asta :) Musai o incerc, ca prea arata bine bombonelele. La mai multe retete si pe viitor!

    1. Author
      Alina Stan

      Gabriela, aceste bomboane se pregatesc destul de rapid si sunt foarte fustoase. Le poti pastra in frigider iar cand ai chef de dulce, mai dai o fuga la ele :)

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: