
Reteta aceasta de bomboane vegane cu rom si ciocolata am creat-o cu gandul la parintii care isi doresc de sarbatori un desert bun, cu aroma subtila de rom, si cand spun rom, ma gandesc la acool 🙂 Migdale, cocos, curmale, rom si ciocolata … si nu orice ciocolata, ci ciocolata neagra belgiana de calitate premium, de la Barry Callebaut, cel mai bun furnizor și exportator de ciocolata si cacao de cea mai buna calitate din lume, fara zahar, indulcita exclusiv cu Green Sugar.
In timp ce pegateam bomboanele glazurate cu ciocolata neagra, am zis sa topesc si putina ciocolata alba pentru a incerca si aceasta varianta. Ciocolata alba nu este vegana, ea continand lapte praf. Daca doriti sa faceti glazura doar cu ciocolata neagra, veti dubla cantitaea de ciocolata neagra de la ingrediente.
Este musai sa incercati reteta 😉

Bomboane vegane cu ciocolata si rom
Ingrediente
- 100 gr faina migdale
- 100 gr fulgi de cocos
- 90 gr curmale moi
- vanilie pudra
- un praf de sare
- 4 linguri rom alcool sau dupa gust
- vanilie pudra
- un praf de sare
- 25 gr alune de padure coapte
- 65 gr ciocolata neagra Green Sugar 70% cacao
- 65 gr ciocolata alba Green Sugar ciocolata alba nu este vegana
- 1 lingura ulei cocos
- Decor:
- goji cocos, fistic
Instructiuni
- Am adaugat peste faina de migdale, fulgii de cocos si curmalele hidratate si scurse de apa.
- Daca folositi curmale moi, le puneti direct in blender fara a le mai hidrata insa daca aveti curmale tari, e nevoie sa le lasati 30-40 minute in apa calduta iar apoi sa scurgeti apa.
- Adaugam in blender, vanilia pudra, praful de sare si procesam totul pana cand obtinem o compozitie nisipoasa ( pentru Thermomix: viteza 5, 20 secunde).
- Adaugam romul si mai amestecam putin pentru incorporare (pentru Thermomix: viteza 5, 5 secunde).
- La nevoie adaugam 1 lingura de apa. Trebuie sa obtinem o compozitie pe care cand o strangem in mana, se leaga.
- Luam cate putin din aceasta compozitie si imbracam cate o aluna, dandu-i o forma rotunda.
- Asezam bomboanele obtinute pe o farfurie.
- Topim ciocolata neagra si ciocolata alba in recipeinte diferite, la bain-marie si adaugam in fiecare recipinet cate o lingura de ulei de cocos, topit, pentru luciu.
- Eu am glazurat si cu ciocolata alba, care nu este vegana deoarece contine lapte praf insa daca doriti doar ciocolata neagra, veti dubla cantitatea de ciocolata neagra topita pentru glazurat.
- Cu ajutorul unei furculite, trecem o parte din aceste bomboane prin ciocolata alba iar o parte prin ciocolata neagra.
- Bomboanele, astfel glazurate le punem pe o tava tapetata cu hartie de copt, le ornam cu goji, fistic si cocos si le punem la congelator pentru 20-30 minute, pentru a se intari ciocolata.
Observatii
Daca se fac pentru copii, se renunta la rom si se inlocuieste cu apa.
Aceste bomboane pot fi un cadou ideal daca mergeti in vizita la prieteni, rude sau chiar si pentru copii daca renuntati la rom.
Vizitati blogul pentru mai multe idei de bomboane sau ciocolata.
Zile frumoase va doresc si sa ne auzim cu bine!
Alina draga, ce ai mai creat tu aici? Ma omori cu zile, am inghitit in sec citind reteta asta 🙂 Musai o incerc, ca prea arata bine bombonelele. La mai multe retete si pe viitor!
Gabriela, aceste bomboane se pregatesc destul de rapid si sunt foarte fustoase. Le poti pastra in frigider iar cand ai chef de dulce, mai dai o fuga la ele 🙂