Ciocolata fara zahar

ciocolata-fara-zahar

In Ciocolata, Desert vegan (de post), Deserturi, Retete fara gluten, Retete vegane (de post) by Alina StanLeave a Comment

Ciocolata se numara printre slabiciunile multora, fie ei copii sau parinti, iar eu una ma numar printre ei :) Da, imi place foarte mult ciocolata si incerc sa o pregatesc acasa in diferite forme si arome.

De data aceasta am pregatit ciocolata fara zahar pentru o persoana cu diabet pe care urma sa o vizitez.  Stiind ca ii place ciocolata, am ales sa folosesc banutii de ciocolata de la Green Sugar pe care i-am topit iar apoi am adaugat aromele ei preferate. Partea buna a fost ca am putut sa aleg din mai multe sortimente de ciocolata deoarece Green Sugar are ciocolata cu 40%, 50%, 70% cacao sau ciocolata alba.

Green Sugar are zero indice glicemic si este obtinut din doar doua ingrediente: extractul din frunze de Stevia Rebaudiana (obtinut prin oparire) si eritritol (obtinut din porumb, prin fermentaţie cu drojdia Moniella pollinis). Spre deosebire de alti indulcitori de pe piata, Green Sugar este singurul dulce natural cu gust stabilizat, care nu schimba gustul alimentelor sau al bauturilor pe care le indulceste si poate fi folosit inclusiv la prajituri ce necesita preparare termica.

Banutii de ciocolata contin ingrediente de calitate, masa de cacao și untul de cacao fiind furnizate de Belcolade si Callebaut, doi dintre cei mai mari producatori de ciocolata belgiana din lume.  Se topesc rapid în creme, glazuri sau bauturi calde si se adapteaza cu usurinta retetelor.

ciocolata-fara-zahar

Pe langa capsunele si fisiticul crud adaugat in ciocolata, am pus si hrisca si quinoa expandata pentru a da o textura crocanta.

Ciocolata
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 2 tablete ciocolata
Ingrediente
Click pe ingredientele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Am pus banutii de ciocolata intr-un vas de sticla si i-am topit la bain-marie.
  2. Am adaugat uleiul de cocos topit si am amestecat cu o spatula pentru a-l incorpora si pentru a da luciu ciocolatei.
  3. Compozitia obtinuta am impartit-o in doua parti egale.
  4. Intr-o parte am pus quinoa expandata iar in cealata parte am pus hrisca expandata.
  5. Am transferat fiecare compozitie intr-o forma de ciocolata si am nivelat cu o spatula.
  6. Am presarat putina quinoa si hrisca expandata iar pe o tableta am pus capsune liofilizate iar pe cealalta tableta am pus fistic crud, tocat.
  7. Au rezulatat 2 tabelete de ciocolata pe care le-am lasat la frigider pentru 30 minute.
  8. Dupa acest timp, am scos tablete de ciocolata din forme si le-am impachetat pe fiecare intr-o folie.

Un desert la fel de irezitibil sunt bomboanele cu rom pe care le pueti pregati cand primiti musafiri sau mergeti in vizita sau de ce nu pentru noaptea de Revelion. Se pregatesc extrem de rapid, sunt delicioase si arata apetisant 😉

ciocolata-fara-zahar

Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Thermomix este un aparat care incorporeaza functiile a 12 aparate iar gatitul devine o joaca. Rezerva-ti acum locul o demonstratie gratuita ca sa-l vezi in actiune si sa gatesti cu el simplu si delicios. Completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

thermomix

Cartea mea de retete, DULCE SI SARAT poate fi comandata online, aici.

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

Sumar
Numele Retetei
Ciocolata fara zahar
Publicata pe
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Nota medie
5 Based on 2 Review(s)
THERMOMIX

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: