
Ciocolata se numara printre slabiciunile multora, fie ei copii sau parinti, iar eu una ma numar printre ei 🙂 Da, imi place foarte mult ciocolata si incerc sa o pregatesc acasa in diferite forme si arome.
De data aceasta am pregatit ciocolata fara zahar pentru o persoana cu diabet pe care urma sa o vizitez. Stiind ca ii place ciocolata, am ales sa folosesc banutii de ciocolata de la Green Sugar pe care i-am topit iar apoi am adaugat aromele ei preferate. Partea buna a fost ca am putut sa aleg din mai multe sortimente de ciocolata deoarece Green Sugar are ciocolata cu 40%, 50%, 70% cacao sau ciocolata alba.
Green Sugar are zero indice glicemic si este obtinut din doar doua ingrediente: extractul din frunze de Stevia Rebaudiana (obtinut prin oparire) si eritritol (obtinut din porumb, prin fermentaţie cu drojdia Moniella pollinis). Spre deosebire de alti indulcitori de pe piata, Green Sugar este singurul dulce natural cu gust stabilizat, care nu schimba gustul alimentelor sau al bauturilor pe care le indulceste si poate fi folosit inclusiv la prajituri ce necesita preparare termica.
Banutii de ciocolata contin ingrediente de calitate, masa de cacao și untul de cacao fiind furnizate de Belcolade si Callebaut, doi dintre cei mai mari producatori de ciocolata belgiana din lume. Se topesc rapid în creme, glazuri sau bauturi calde si se adapteaza cu usurinta retetelor.
Pe langa capsunele si fisiticul crud adaugat in ciocolata, am pus si hrisca si quinoa expandata pentru a da o textura crocanta.

Ciocolata
Ingrediente
- 150 gr banuti ciocolata 50% cacao Green Sugar
- 3 linguri ulei cocos topit
- quinoa expandata
- hrisca expandata
- capsune liofilizate
- fistic crud tocat
Instructiuni
- Am pus banutii de ciocolata intr-un vas de sticla si i-am topit la bain-marie.
- Am adaugat uleiul de cocos topit si am amestecat cu o spatula pentru a-l incorpora si pentru a da luciu ciocolatei.
- Compozitia obtinuta am impartit-o in doua parti egale.
- Intr-o parte am pus quinoa expandata iar in cealata parte am pus hrisca expandata.
- Am transferat fiecare compozitie intr-o forma de ciocolata si am nivelat cu o spatula.
- Am presarat putina quinoa si hrisca expandata iar pe o tableta am pus capsune liofilizate iar pe cealalta tableta am pus fistic crud, tocat.
- Au rezulatat 2 tabelete de ciocolata pe care le-am lasat la frigider pentru 30 minute.
- Dupa acest timp, am scos tablete de ciocolata din forme si le-am impachetat pe fiecare intr-o folie.
Un desert la fel de irezitibil sunt bomboanele cu rom pe care le pueti pregati cand primiti musafiri sau mergeti in vizita sau de ce nu pentru noaptea de Revelion. Se pregatesc extrem de rapid, sunt delicioase si arata apetisant 😉
Leave a Reply