Go Back
+ servings
budinca-tapioca-fistic

Budinca de tapioca cu fistic

Alina Stan
O budinca delicioasa, fara gluten, vegana si usor de facut!
Prep Time 30 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 8 -9

Ingrediente
  

  • 200 gr perle tapioca
  • 700 ml lapte eu am folosit lapte de orez
  • 2 lingurite pudra de roscove
  • 1 lingurita cacao
  • 1/2 lingurita pudra vanilie
  • 4-5 linguri zahar cocos
  • 100 gr fistic tocat grosier
  • 9-10 capsuni optional

Instructiuni
 

  • Am pus perlele de tapioca la hidratat in 400 ml apa rece pentru 30 minute.
  • In acest timp, tapioca va absorbi apa.
  • Daca dupa cele 30 minute mai ramane apa, o veti scurge.
  • Intr-o cratita am pus laptele de orez la fiert iar cand a dat in clocot am adaugat tapioca.
  • Am adaugat in lapte, pudra de roscove, cacao, vanilia si zaharul de cocos.
  • Am amestecat si am lasat sa fiarba pana cand tapioca a devenit translucida..
  • Nu este nevoie de mult timp, in aproximativ 7-8 minute este gata.
  • Am portionat budinca obtinuta in pahare si am orant cu fistic tocat si capsuni.

Observatii

Daca vreti un gust intens de ciocolata, puteti inlocui pudra de roscove si cacao cu aproximativ 60 gr ciocolata neagra.
Daca nu folositi zahar de cocos, puneti mai putin zahar si gustati pentru a vedea daca este suficient.
Timpul de fierbere poate fi diferit, in functie de marimea bobitelor de tapioca.
Tried this recipe?Let us know how it was!