Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Tarte cu ciocolata si capsuni
Alina Stan
5
from 1 vote
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time
30
minutes
mins
Cook Time
30
minutes
mins
Total Time
1
hour
hr
Servings
6
Ingrediente
1x
2x
3x
Blat tarte:
100
gr
nuci pecan
100
gr
nuci romanesti
100
gr
curmale
un parf de sare
20
gr
cacao
1/4
lingurita scortisoara
25
gr
ulei cocos lichid
2-3 linguri
Crema tarte:
170
gr
felii banane congelate si stropite cu lamaie
2
avocado
250 gr avocado net, fara sambure
35
gr
cacao
100
gr
miere
un praf de sare
3/4
pastaie de vanilie
20
gr
ulei cocos lichid
2 linguri
Topping:
capsuni
afine
Instructiuni
Nucile pecan si cele romanesti le-am lasat la hidratat in apa rece peste noapte.
In ziua urmatoare le-am clatit cu apa, le-am scurs si le-am pus in robot.
Am adaugat si curmalele, un praf de sare, cacao, scortisoara, uleiul de cocos si am procesat pana cand am obtinut o compozitie lipicioasa.
Din compozitia rezultata am facut 3 tarte cu diametru de 12 cm.
Formele mele de tarte au baza detasabila, astfel fiind usor sa scot tarta.
Am pus formele in congelator pentru 30 minute.
In acest timp am facut crema.
Am pus in robot bananele congelate si stropite cu lamaie si le-am transformat intr-o crema fina.
Am adaugat avocado, cacao, miere, sare, pastaia de vanilie si am procesat pana cand am obtinut o crema fina.
La final am incorporat si uleiul de cocos.
Am scos tartele din congelator, le-am umplut cu crema obtinuta si le-am pus din nou in congelator pentru aproximativ 45 minute.
Nu este nevoie sa inghete, ci doar sa se inchege bine crema.
Dupa acest interval, am curatat si spalat bine capsunii in apa rece, i-am feliat si i-am asezat pe un servet pentru a se absoarbe surplusul de lichid.
Am asezat feliile de capsuni peste crema si am pus si cateva boabe de afine.
Tartele le-am pastrat in frigider la o temperatura de 5 grade Celsius.
Observatii
Daca aveti un robot/blender mai putin performant, este indicat sa puneti ingredientele pe rand pentru a le putea procesa mai usor.
Tried this recipe?
Let us know
how it was!