Pentru ca tot este sezonul capsunilor, va recomand sa incercati aceste tarte raw cu ciocolata si capsuni care se fac extrem de usor, sunt mega delicioase si arata tare bine! Sunt un desert perfect pentru weekend!
Daca esti abonat al blogului, poti avea careta mea de retete, “Dulce si Sarat” la un pret special de 28 lei (cu transport inlcus). Pentru a beneficia de aceasta oferta, cand faci comanda aici, te rog sa scrii in cadrul comenzii la “Observatii” , codul “ABONAT”, iar pretul pe care il vei achita la primirea coletului va fi de 28 lei.
Cartea poate fi achitata si direct in contul RO56 INGB 0000 9999 0642 3243, beneficiar AROME DE POVESTE SRL, si imi trimti datele de livrare pe mail, la alina@aromedepoveste.ro
Tarte cu ciocolata si capsuni
Ingrediente
Blat tarte:
- 100 gr nuci pecan
- 100 gr nuci romanesti
- 100 gr curmale
- un parf de sare
- 20 gr cacao
- 1/4 lingurita scortisoara
- 25 gr ulei cocos lichid 2-3 linguri
Crema tarte:
- 170 gr felii banane congelate si stropite cu lamaie
- 2 avocado 250 gr avocado net, fara sambure
- 35 gr cacao
- 100 gr miere
- un praf de sare
- 3/4 pastaie de vanilie
- 20 gr ulei cocos lichid 2 linguri
Topping:
- capsuni
- afine
Instructiuni
- Nucile pecan si cele romanesti le-am lasat la hidratat in apa rece peste noapte.
- In ziua urmatoare le-am clatit cu apa, le-am scurs si le-am pus in robot.
- Am adaugat si curmalele, un praf de sare, cacao, scortisoara, uleiul de cocos si am procesat pana cand am obtinut o compozitie lipicioasa.
- Din compozitia rezultata am facut 3 tarte cu diametru de 12 cm.
- Formele mele de tarte au baza detasabila, astfel fiind usor sa scot tarta.
- Am pus formele in congelator pentru 30 minute.
- In acest timp am facut crema.
- Am pus in robot bananele congelate si stropite cu lamaie si le-am transformat intr-o crema fina.
- Am adaugat avocado, cacao, miere, sare, pastaia de vanilie si am procesat pana cand am obtinut o crema fina.
- La final am incorporat si uleiul de cocos.
- Am scos tartele din congelator, le-am umplut cu crema obtinuta si le-am pus din nou in congelator pentru aproximativ 45 minute.
- Nu este nevoie sa inghete, ci doar sa se inchege bine crema.
- Dupa acest interval, am curatat si spalat bine capsunii in apa rece, i-am feliat si i-am asezat pe un servet pentru a se absoarbe surplusul de lichid.
- Am asezat feliile de capsuni peste crema si am pus si cateva boabe de afine.
- Tartele le-am pastrat in frigider la o temperatura de 5 grade Celsius.
Observatii
Va recomand sa incercati si aceasta prajitura divina cu capsuni si vanilie.
olimpia socolan says
Sint delicioase si sanatoase
magda says
cu ce as putea sa inlociuesc uleiul de cocos in reteta?
Alina Stan says
Uleiul de cocos se poate inlocui cu unt de cacao topit.
Anca Stoina says
Buna Alina, ai putea sa-mi spui de unde ai cumparat formele de tarta cu baza detasabila? Multumesc.
Alina Stan says
Anca, eu le-am laut acum ceva timp de la Lidl.
Daniela . says
Se poate folosii avocado congelat?
Alina Stan says
Buna, Danilea
Eu zic ca da, dar sa il lasi la decongelat si sa nu aibe apa pe el pt ca va influenta consistenta cremei.
Daca cumva este prea moale crema, poti pune 1 – 2 linguri nuca de cocos rasa, dar pui treptat su lasi 10-15 minute ca sa absoarba din umiditaea cremei.
Ganduri bune!
Alina