Daca nu e tort, e prajitura 🙂 O prajitura raw cu vanilie si capsuni care se topeste in gura si pe care am pregatit-o zilele trecute cand am avut cativa invitati acasa. Capsunii erau din Spania si au fost dulci si parfumati. A iesit o prajitura super delicioasa 🙂
Pe langa aceasta prajitura am facut si budinca de chia cu capsuni. A iesit o nebunie! Daca nu ai incercat pana acum aceasta budinca, ti-o recomand sa o pregatesti cat mai curand 🙂 Iti las aici reteta 😉
Ingrediente blat:
- 50 gr fulgi ovaz
- 150 gr migdale hidratate
- 80 gr curmale fara samburi
- 55 gr unt cacao topit la bain-marie (pana la 40 grade Celsius)
Ingrediente crema vanilie:
- 150 gr caju hidratat
- 230 gr banane congelate (cantitate neta)
- 4 -5 linguri zeama lamaie pentru banane
- 20-30 ml lapte caju sau apa
- 1 lingurita vanilie
- 15 gr miere sau alt indulcitor dupa gust
- 100 gr unt cacao topit la bain-marie (pana la 40 grade Celsius)
Ingrediente crema capsuni:
- 150 gr caju hidratat
- 250 gr capsuni
- 1 lingura zeama lamaie
- 30 gr miere sau alt indulcitor dupa gust
- 100 gr unt cacao topit la bain-marie (pana la 40 grade Celsius)
Metoda pregatire prajitura raw cu vanilie si capsuni:
- Am folosit o tava de silicon de 24 x 20 cm.
- Mai intai am obtinut faina din fulgii de ovaz pentru blat.
- Peste faina de ovaz am pus in robot (Thermomix) migdalele hidratate, curmalele si untul de cacao.
- Am procesat pana cand am maruntit totul.
- Daca curmalele sunt moi, le poti folosi ca atare. Daca sunt tari, le pui la hidratat in apa pentru 30 -40 minute.
- Compozitia obtinuta am intins-o in tava si am pus in congelator pana cand am facut crema de vanilie.
- Bananele le-am curatat de coaja, le-am taiat rondele de 0,5 cm grosime, le-am stropit bine cu zeama de lamaie si le-am pus intr-o punga in congelator.
- Eu am tot timpul banane la congelator 🙂
- Pentru crema de vanilie, am pus in robot: caju, bananele congelate, laptele de caju, vanilie si am procesat pana cand am obtinut o crema fina.
- Am adaugat apoi mierea sau alt indulcitor dupa gust, untul de cacao si am procesat din nou.
- Crema de vanilie obtinuta am asezat-o peste blat si am pus tava din nou in congelator pana cand am terminat crema de capsuni.
- Pentru a obtine crema de capsuni, am pus in robot: caju, capsuni, zeama lamaie, miere sau alt indulcitor dupa gust, unt cacao topit si am procesat pana cana am obtinut o crema fina.
- Crema de capsuni obtinuta am asezat-o peste crema de vanilie si am pus tava din nou in congelator pentru cateva ore pana cand s-a intarit.
- Dupa ce s-a intarit suficiet, am scos prajitura din tava si am portionat-o.
- Am pastrat prajitura in frigider pana cand am servit-o.
Cantitatea de miere sau indulcitor se poate modifica in functie de gustul tau!
Zile frumoase si soare pana la o noua revedere!
lili says
Astia de aici nu au auzit de unt de cacao….asa ca ,indiferent cat am cautat ,nu pot gasi ….as putea inlocui untul asta cu altceva?
Multumesc
Alina Stan says
Untul de cacao se poate inlocui cu ulei de cocos. Eu prefer untul de cacao deoarece face compozitia mai ferma decat uleiul de cocos.
clau says
Eu nu pot sa mananc caju , nu imi place deloc , din pacate. Pot sa inlocuiesc caju cu nuca? din pacate nici laptele din caju nu imi place si nici laptele din cocos? Imi dai te rog o idee ,in aceata reteta ce pot sa pun in loc de lapte de caju ?Multumesc mult.
Alina Stan says
Am folosit caju deoarece el preia foarte usor gustul celorlalte ingrediente si este foarte fin. El se poate inlocui cu migdale, nuca insa gustul va fi cu totul altul. Se va simiti gustul de nuca combinat cu cel de capsuni. Mie una nu imi surade deloc 🙁 Laptele nu ar fi o problema ca ai putea sa-l inlocuiesti cu ceva ce iti place.
Daca as folosi nuci in loc de caju, as face cu ciocolata si nu cu capsuni.
elena says
As dori sa stiu daca 150 gr migdale hidratate/caju hidratat (pt blat/crema) reprezinta cantitatea de migdale/caju inainte de hidratare sau cea dupa hidratare.
Multumesc.
Alina Stan says
Cantitatile date sunt pentru caju si migdale nehidratate. Te astept cu impresii 🙂 Spor in toate!
Adriana Stancu says
Bună,
Cât timp trebuie să stea migdalele și caju-ul la hidratat? 😀
Alina Stan says
Eu le las peste noapte in apa rece.
Delia says
O am in congelator. Am facut-o aseara, tarziu. O sa fie o surpriza culinara ptr toti. Pacat ca nu pot atasa o poza.
Alina Stan says
Buna, Sper ca su fost incantati. Poti trimite poza pe FB: https://www.facebook.com/aromedepoveste/
Ganduri bune, Alina