
Daca pana acum nu ati consumat lapte de cocos, este cazul sa o faceti. Laptele de cocos poate inlocui cu succes laptele de vaca si poate fi folosit atat la preparate dulci cat si la preparate sarate.
Laptele de cocos este bogat in acizi grasi esentiali, vitamine, fier, zinc, calciu, magneziu, fosfor si contine acid lauric, o substanta care se gaseste si in laptele matern.
Laptele de cocos se poate face si acasa, la un cost foarte mic 🙂
- 1 nuca cocos matura (cea de culoare maro)
- 750-1000 ml apa calduta
- 1-2 linguri miere sau alt indulcitor dupa gust
- Cand cumparati nuca de cocos, agitati nuca pentru a vedea daca are lichid in interior. Nu cumparati nuca daca nu are lichid deoarece nu este buna.
- Am curatat nuca de cocos de coaja maro din exterior.
- Aveti aici un filmulet pentru a vedea cum se desface nuca de cocos.
- Dupa ce am scurs sucul din nuca si am desfacut coaja tare, am curatat urmatorul start maro cu un cutit astfel incat sa ramana doar miezul alb.
- Miezul obtinut l-am pus in Thermomix, am pus 1/3 din cantitatea de apa si am procesat la viteza maxima pana cand s-a maruntit foarte bine.
- La final am adaugat restul de apa si mierea sau alt indulcitor si am procesat din nou.
- Laptele obtinut se strecoara printr-o sita sau printr-un saculet de tifon iar pulpa ramasa se poate folosi la alte preparate.
- Cantitatea de apa adaugata difera in functie de marimea nucii de cocos si de cum doriti consistenta laptelui de cocos.
Din pulpa ramasa de la lapte, puteti face aceste bomboane cu cocos si ciocolata.
Daca doriti sa mai incercati un alt lapte vegetal, va recomand laptele de caju sau laptele de migdale.
[…] matura de cocos este nuca maro, paroasa, cu coaja tare, din care putem consuma miezul, putem obtine lapte de cocos, acest lapte fiind o alternativa pentru persoanele cu intoleranta la lactoza sau putem putem obtine […]