Briose calde cu mere si crema englezeasca

briose cu mere

In Briose/Biscuiti/Fursecuri, Chec/Prajituri, Deserturi, Mic dejun, Retete ovo-lacto-vegetariene, Torturi/Tarte by Alina StanLeave a Comment

 

DSC_8692

In momentul in care am primit invitatia celor de la Parma in Tavola la Bloggers Cooking Class, nu ma gandeam ca voi avea parte de o expereinta atat de interesanta si frumoasa. Am mai vizitat bucatarii ale restaurantelor si am mai gatit in locuri provizoriu amenajate, insa  a fost pentru prima data cand am gatit intr-o bucatarie profesionista a unui restaurant.

Experienta a fost cu atat mai frumoasa, cu cat am fost alaturi de alti cativa bloggeri pasionati de gatit, si anume: Cristina de la Anason cu Lapte, Ana de la Butter and Cream si Catalina si Juha de la Kiss the Cook. Bineinteles ca l-am avut alaturi si pe Chef Maurizio Morini, de la care am aflat secretele bucatariei italiene.

Fiecare dintre noi am gatit un preparat, iar eu mi-am ales desertul. Trebuie sa recunosc ca a fost un desert foarte gustos. Mi-a placut atat de mult, incat l-am pus in practica la numai cateva zile dupa experienta din bucataria restaurantului Parma in Tavola, iar acum l-am facut pentru a doua oara.

Am pregatit briose cu mere si crema englezeasca. Sa va spun drept, eu l-am pregatit acasa sub forma de briose, guguluf si tarta. Alegerea va apartine 😉

 

 

briose cu mere, tarta cu mere

Ingrediente briose calde cu mere:

  • 4 mere (aproximativ 700 gr)
  • 150 gr oua ( 75 gr galbenus, 75 gr albus) – aproximativ 3-4 oua
  • 150 gr zahar
  • un parf sare
  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu lamaie
  • 150 gr faina
  • ulei pentru uns formele de briose

Ingrediente crema englezeasca:

  • 200 gr smantana lichida pentru gatit
  • 5 galbenusuri
  • 100 gr zahar

 

briose cu mere, tarta cu mere

 

 

Metoda pregatire briose calde cu mere: 

  1. Am curatat merele de coaja si le-am taiat in bucati mici, de aproximativ 2 cm lungime.
  2. Merele taiate astfel le-am pus intr-o tigaie cu 1 lingura zahar brut si le-am lasat pe foc aproximativ 5minute pana cand s-au inmuiat putin. In acest timp am amestecat prin ele.
  3. Odata facute merele,  le-am lasat sa se raceasca.
  4. Am separat cele 3 oua.
  5. Intr-un castron am batut spuma, galbenusurile cu zaharul.
  6. Albusurile le-am batut spuma cu putina sare intr-un alt castron.
  7. Peste galbenusuri am adaugat untul, merele racite, faina, bicarbonatul cu zeama de lamaie si am amestecat.
  8. Tot aici am adaugat albusurile batute spuma, pe care le-am incorporat.
  9. Compozitia obtinuta am pus-o in forme unse cu ulei si am lasat la cuptor aproximativ 25 minute, la o temperatura de 160 grade Celsius.

Dupa cum va spuneam, le-am facut sub divrse forme: briose, guguluf si tarta. Vi le arat si voua, iar voi puteti alege cum vreti sa le pregatiti.

 

briose cu mere

 

briose cu mere

 

Metoda pregatire crema englezeasca:

  1. Pentru pregatirea cremei, am pus smatana intr-o cratita si am lasat-o pe foc pana cand au aparut primele bule.
  2. In acest timp am amestecat energic cu un tel galbenusurile cu zaharul.
  3. Compozitia cu galbenusuri si zahar am adaugat-o peste smanatana. Am amestecat continuu cu telul si am lasat pe foc pana cand a inceput sa fiarba.
  4. Sosul l-am lasat la racit.

Sosul obtinut se serveste cu briosele calde si fructe.

Experienta avuta in restaurantul Parma in Tavola a fost una extraordinara!

 

THERMOMIX

Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Thermomix este un aparat care incorporeaza functiile a 12 aparate iar gatitul devine o joaca. Rezerva-ti acum locul o demonstratie gratuita ca sa-l vezi in actiune si sa gatesti cu el simplu si delicios. Completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

thermomix

Cartea mea de retete, DULCE SI SARAT poate fi comandata online, aici.

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

Sumar
Numele Retetei
Briose calde cu mere si crema englezeasca
Publicata pe
Nota medie
5 Based on 2 Review(s)

Leave a Comment