Bomboane cu cocos in ciocolata

bomboane raw vegan ciocolata

In Ciocolata, Desert raw (hrana vie), Desert vegan (de post), Deserturi, Retete fara gluten, Retete raw, Retete vegane (de post) by Alina StanLeave a Comment

 

bombonae raw cocos, raw vegan
 

Pe langa faptul ca sunt un desert numai bun pentru cei mici, aceste bomboane raw cu cocos trase in glazura de ciocolata pot fi si obiectul unui “atelier” de ciocolata pe care il puteti face acasa cu cei mici. Cu siguranta vor fi incantati.

 

ciocolata raw vegan

 

Ingrediente:

  • 350gr pulpa ramasa de la laptele de cocos
  • 80 gr fulgi cocos deshidratati
  • 50 gr ulei cocos bio
  • 3 linguri miere salcam/alt indulcitor sau dupa gust

Glazura ciocolata:

  • 180 gr unt cacao topit la bain marie
  • 40 gr ulei cocos topit la bain marie
  • 40 gr cacao alcanizata  
  • 75 gr sirop agave
  • un praf de sare

 

fondante raw, desert raw vegan

 

Metoda:

  1. Am facut lapte de cocos din nuca de cocos matura (maro) si l-am trecut printr-o strecuratoare.
  2. Pulpa de cocos am presat-o in strecuratoare cu ajutorul unei linguri astfel incat sa fie fie bine stoarsa.
  3. Am transferat in robot pulpa ramasa si am adaugat si fulgii de cocos deshidratati, uleiul de cocos si mierea/alt indulcitor.
  4. Am procesat pentru a se omogeniza totul.
  5. Din compozitia obtinuta am facut bilute de cocos. Cand le-am modelat, am presat bine compozitia.
  6. Bilutele obtinute le-am pus in frigider 30 minute.
  7. Chiar daca compozitia a parut sfarmiciosa, bilutele s-au legat foarte bine o data puse la frigider.
  8. In acest timp am facut glazura de ciocolata.
  9. Intr-un castron uscat si curat am pus untul de cacao topit, uleiul de cocos topit, cacao, sirop agave, sare si am amestecat cu un tel.
  10. Cicolata obtinuta a avut o consisitenta subtire insa am lasat castronul in frigider pana cand s-a mai ingrosat si a capatat consistenta mierii (aproximativ 10-15 minute).
  11. Verificati periodic starea ciocolatei, amestecand cu telul prin ea, evitand astfel sa se ingroase prea mult sau chiar sa se intareasca.
  12. Daca totusi ciocolata s-a ingrosat/intarit prea mult, puneti castonul cu ciocolata intr-unul cu apa mai calda si amestecati continuu cu telul pana cand o aduceti la punctul dorit.
  13. Am luat cate 2 bilute de cocos si le-am pus in ciocolata, rostogolindu-le pe rand. Cand au fost bine acoperite, le-am scos si le-am asezat pe o tava acoperita cu hartie de copt pentur a le putea desprinde mai usor.
  14. Bomboanele de cocos date prin glazura de ciocolata le-am pus in frigider pentru 30 minute.
  15. Aceste bombone au rezistat la temperatura camerei foarte bine, deoarece am folosit o cantitate mai mare de unt de cacao si mai putin ulei de cocos. Untul de cacao este cel care ajuta ciocolata sa nu se topeasaca.
  16. Bombone obtinute: 33 bucati.

Daca vreti sa mai incercati ceva dulce si delicios, va recomad popcakes raw cu fistic. Reteta o gasiti aici.

Va astept pe blog cu pareri sau comenzi !

Pe curand!

Fondante cu cocos (15)
 

THERMOMIX

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Bomboane cu cocos in ciocolata
Publicata pe
Nota medie
5 Based on 1 Review(s)

Leave a Comment