
Pe langa faptul ca sunt un desert numai bun pentru cei mici, aceste bomboane raw cu cocos trase in glazura de ciocolata pot fi si obiectul unui “atelier” de ciocolata pe care il puteti face acasa cu cei mici. Cu siguranta vor fi incantati.
Bomboane cu cocos in ciocolata
Author:
Serves: 33 buc
Ingredients
- 350 gr pulpa ramasa de la laptele de cocos
- 80 gr fulgi cocos deshidratati
- 50 gr ulei cocos bio
- 3 linguri miere salcam/alt indulcitor sau dupa gust
- [b]Glazura ciocolata[/b]:
- 180 gr unt cacao topit la bain marie
- 40 gr ulei cocos topit la bain marie
- 40 gr cacao alcanizata
- 75 gr sirop agave
- un praf de sare
Instructions
- Am facut lapte de cocos din nuca de cocos matura (maro) si l-am trecut printr-o strecuratoare.
- Pulpa de cocos am presat-o in strecuratoare cu ajutorul unei linguri astfel incat sa fie bine stoarsa.
- Am transferat in Thermomix pulpa ramasa si am adaugat si fulgii de cocos deshidratati, uleiul de cocos si mierea sau alt indulcitor.
- Am procesat la viteza medie pentru a se omogeniza totul.
- Din compozitia obtinuta am facut bilute de cocos
- Cand le-am modelat, am presat bine compozitia in mana.
- Bilutele obtinute le-am pus in frigider 30 minute.
- Chiar daca compozitia a parut sfarmiciosa, bilutele s-au legat foarte bine o data puse la frigider.
- In acest timp am facut glazura de ciocolata.
- Intr-un castron uscat si curat am pus untul de cacao topit, uleiul de cocos topit, cacao, sirop agave, sare si am amestecat cu un tel.
- Cicolata obtinuta a avut o consisitenta subtire insa am lasat castronul in frigider pana cand s-a mai ingrosat si a capatat consistenta mierii (aproximativ 10-15 minute).
- Verificati periodic starea ciocolatei, amestecand cu telul prin ea, evitand astfel sa se ingroase prea mult sau chiar sa se intareasca.
- Daca totusi ciocolata s-a ingrosat/intarit prea mult, puneti castonul cu ciocolata intr-unul cu apa mai calda si amestecati continuu cu telul pana cand o aduceti la punctul dorit.
- Am luat cate 2 bilute de cocos si le-am pus in ciocolata, rostogolindu-le pe rand. Cand au fost bine acoperite, le-am scos si le-am asezat pe o tava acoperita cu hartie de copt pentur a le putea desprinde mai usor.
- Bomboanele de cocos date prin glazura de ciocolata le-am pus in frigider pentru 30 minute.
- Aceste bombone au rezistat la temperatura camerei foarte bine, deoarece am folosit o cantitate mai mare de unt de cacao si mai putin ulei de cocos.
- Untul de cacao este cel care ajuta ciocolata sa nu se topeasaca.
Aveti aici si reteta de lapte de cocos daca vreti sa incercati.
Nu uitati, daca doriti mai multe detalii despre Thermomix, ma puteti contacta. Pot fi chiar eu consultantul tau 😉
Pe curand!

Multumesc pentru reteta.
Cu drag, Cristina!