Go Back
+ servings
hrisca-linte-drob-de-Paste

Drob de hrisca

Alina Stan
5 from 2 votes
Prep Time 35 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 35 minutes
Servings 8 -10

Ingrediente
  

  • 200 gr hrisca hidratata 2 h
  • 150 gr linte rosie hidratata 2 h
  • 3 lingurite seminte in rasnite+6 linguri apa
  • ulei masline
  • 150 gr ceapa verde tocata 10 fire
  • 100 gr usturoi verde tocat 7 fire
  • 150 gr morcovi rasi pe razatoarea mare 2 morcovi
  • 80 gr telina rasa pe razatoarea mare 1 telina mica
  • 2 legaturi patrunjel tocat
  • 2 legaturi marar tocat
  • sare dupa gust
  • piper negru dupa gust
  • 3 linguri faina naut
  • 1/2 lingurita cimbru uscat

Instructiuni
 

  • Am clatit hrisca si lintea si am pus-o la hidratat, fiecare in vas separat.
  • Am rasnit semintele de in, am adaugat cele 6 linguri de apa si le-am lasat sa stea deoparte 20 minute.
  • Intr-un wok am pus ulei si am sotat putin cepa si usturoiul verde tocat.
  • Am adaugat morcovul si telina rase si am mai sotat 2-3 minute.
  • Nu este nevoie sa lasati mult pe foc deoarece vor sta si la cuptor.
  • Am luat wok-ul de pe foc, am adaugat sare, piper, patrunjelul si mararul tocat, cimbru si am amestecat.
  • Am adaugat si semintele de in rasnite cu apa, cele 3 linguri de faina de naut si am amestecat.
  • In 2 cratite separate am pus apa cu putina sare la fiert si am aduagat hrisca si lintea.
  • Lintea a fiert in aproximativ 8 minute iar hrisca in 13-15 minute.
  • Odata fierte, am pasat putin lintea si le-am lasat pe amandoua la racit.
  • Cand au fost bine racite, le-am transferat intr-un castron mare, unde am adaugat si compozitia din wok si am amestecat bine.
  • Aceasta compozitie am pus-o intr-o tava de 30x12 cm tapetata cu hartie de copt.
  • Tava am introdus-o in cuptorul electric preincalzit pentru 1 ora la temperatura de 200 grade Celsius.
  • Dupa acest timp am oprit cuptorul si am mai lasat tava inca 30 minute cu usa usor deschisa.
  • Am lasat drobul in tava pana cand a fost rece si abia apoi l-am scos din tava.

Observatii

Nu scoateti drobul din tava cat este cald.
Tried this recipe?Let us know how it was!