Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Drob de hrisca
Alina Stan
5
from
2
votes
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time
35
minutes
mins
Cook Time
1
hour
hr
Total Time
1
hour
hr
35
minutes
mins
Servings
8
-10
Ingrediente
1x
2x
3x
200
gr
hrisca
hidratata 2 h
150
gr
linte rosie hidratata 2 h
3
lingurite seminte in rasnite+6 linguri apa
ulei masline
150
gr
ceapa verde tocata
10 fire
100
gr
usturoi verde tocat
7 fire
150
gr
morcovi rasi pe razatoarea mare
2 morcovi
80
gr
telina rasa pe razatoarea mare
1 telina mica
2
legaturi patrunjel tocat
2
legaturi marar tocat
sare dupa gust
piper negru dupa gust
3
linguri faina naut
1/2
lingurita cimbru uscat
Instructiuni
Am clatit hrisca si lintea si am pus-o la hidratat, fiecare in vas separat.
Am rasnit semintele de in, am adaugat cele 6 linguri de apa si le-am lasat sa stea deoparte 20 minute.
Intr-un wok am pus ulei si am sotat putin cepa si usturoiul verde tocat.
Am adaugat morcovul si telina rase si am mai sotat 2-3 minute.
Nu este nevoie sa lasati mult pe foc deoarece vor sta si la cuptor.
Am luat wok-ul de pe foc, am adaugat sare, piper, patrunjelul si mararul tocat, cimbru si am amestecat.
Am adaugat si semintele de in rasnite cu apa, cele 3 linguri de faina de naut si am amestecat.
In 2 cratite separate am pus apa cu putina sare la fiert si am aduagat hrisca si lintea.
Lintea a fiert in aproximativ 8 minute iar hrisca in 13-15 minute.
Odata fierte, am pasat putin lintea si le-am lasat pe amandoua la racit.
Cand au fost bine racite, le-am transferat intr-un castron mare, unde am adaugat si compozitia din wok si am amestecat bine.
Aceasta compozitie am pus-o intr-o tava de 30x12 cm tapetata cu hartie de copt.
Tava am introdus-o in cuptorul electric preincalzit pentru 1 ora la temperatura de 200 grade Celsius.
Dupa acest timp am oprit cuptorul si am mai lasat tava inca 30 minute cu usa usor deschisa.
Am lasat drobul in tava pana cand a fost rece si abia apoi l-am scos din tava.
Observatii
Nu scoateti drobul din tava cat este cald.
Tried this recipe?
Let us know
how it was!