Go Back
+ servings
quinoa, vegan, de post

Pilaf de quinoa cu legume

Alina Stan
5 from 3 votes
Servings 4

Ingrediente
  

  • 250 gr quinoa alba
  • 3 linguri ulei
  • 70 gr ceapa tocata cantitate neta-deja curatata
  • 50 gr morcov ras cantitate neta-deja curatat
  • 75 gr ardei capia rosu cantitate neta-deja curatat
  • 75 gr ardei galben cantitate neta-deja curatat
  • 200 gr vinete tocate cantitate neta-deja curatata
  • sare
  • piper negru
  • 1/4 lingurita curcuma pudra
  • 1/4 lingurita coriandru pudra
  • 1/4 lingurita chimion pudra
  • 1/4 lingurita garam masala
  • 1/4 lingurita boia dulce
  • 1 legatura patrunjel tocat

Instructiuni
 

  • Am pus quinoa intr-o sita si am clatit bine cu apa rece.
  • Am pus apa cu sare la fiert iar cand a dat apa in clocot am adaugat quinoa.
  • Am lasat quinoa sa fiarba aproximativ 12 minute iar apoi am scurs apa.
  • Intr-un wok de ceramica am pus ulei, am adaugat ceapa, am pus capacul si am lasat la inabusit 2 minute.
  • Am adaugat vinetele curatate si taiate cuburi (1x1 cm), am acoperit wok-ul cu capacul si le-am lasat pana cand s-au inmuiat, aproximativ 5 minute.
  • Dupa ce vinetele s-au patruns, am adaugat morcovul ras, ardeiul rosu si galben tocat, sare, piper, am amestecat totul si le-am lasat inca 3-4 minute pana cand s-au patruns putin legumele; nu foarte mult pentru ca le-am vrut "al dente".
  • Am adaugat curcuma pudra, coriandru pudra, chimion pudra, garam masala, boia dulce si am mai lasat 1 minut pentru a se combina aromele.
  • Am pus si quinoa si am amestecat totul.
  • La final am presarat patrunjelul tocat.
  • Daca va place mai picant, mariti cantitatea de condimente.

Observatii

Daca vreti sa mai incercati ceva bun cu quinoa, va las aici si o reteta de vinete umplute cu legume si guinoa.
Pofta buna s-aveti!
Tried this recipe?Let us know how it was!