Pilaf de quinoa cu legume

quinoa, de post, vegan, legume

In Retete fara gluten, Retete sarate, Retete vegane (de post) by Alina Stan2 Comments

 

quinoa, vegan, de post

 

Quinoa este o planta care face parte din familia cerealelor, boabele de quinoa fiind niste sfere mici, galbene si turtite, avand un diametru de la aproximativ 1,5 pana la 2 mm.  Quinoa se prepara asemanator orezului, doar ca timpul se reduce la jumatate, este gustoasa si usor de digerat. Semintele de quinoa sunt de mai multe culori: rosu, negru, alb si auriu.

Pentru a spori valoarea nutritiva, quinoa poate fi germinata, activand astfel enzimele si multiplicand continutul de vitamine. Perioada de germinare este scurta, avand nevoie de aproximativ 4 ore de odihnă într-un pahar de apă curată pentru a incolti si a elibera gazele. Acest proces înmoaie boabele, facandu-le potrivite pentru a fi adăugate în salate şi alte alimente reci.

Este important sa clatim bine in apa rece boabele de quinoa deoarece stratul lor exterior care se numeste saponina, da un gust amarui.

 

quinoa, de post, vegan

Pilaf de quinoa cu legume
 
Autor:
Portii: 4
Ingrediente
  • 250 gr quinoa alba
  • 3 linguri ulei
  • 70 gr ceapa tocata (cantitate neta-deja curatata)
  • 50 gr morcov ras (cantitate neta-deja curatat)
  • 75 gr ardei capia rosu (cantitate neta-deja curatat)
  • 75 gr ardei galben (cantitate neta-deja curatat)
  • 200 gr vinete tocate (cantitate neta-deja curatata)
  • sare
  • piper negru
  • ¼ lingurita curcuma pudra
  • ¼ lingurita coriandru pudra
  • ¼ lingurita chimion pudra
  • ¼ lingurita garam masala
  • ¼ lingurita boia dulce
  • 1 legatura patrunjel tocat
Click pe ingredintele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Am pus quinoa intr-o sita si am clatit bine cu apa rece.
  2. Am pus apa cu sare la fiert iar cand a dat apa in clocot am adaugat quinoa.
  3. Am lasat quinoa sa fiarba aproximativ 12 minute iar apoi am scurs apa.
  4. Intr-un wok de ceramica am pus ulei, am adaugat ceapa, am pus capacul si am lasat la inabusit 2 minute.
  5. Am adaugat vinetele curatate si taiate cuburi (1x1 cm), am acoperit wok-ul cu capacul si le-am lasat pana cand s-au inmuiat, aproximativ 5 minute.
  6. Dupa ce vinetele s-au patruns, am adaugat morcovul ras, ardeiul rosu si galben tocat, sare, piper, am amestecat totul si le-am lasat inca 3-4 minute pana cand s-au patruns putin legumele; nu foarte mult pentru ca le-am vrut "al dente".
  7. Am adaugat curcuma pudra, coriandru pudra, chimion pudra, garam masala, boia dulce si am mai lasat 1 minut pentru a se combina aromele.
  8. Am pus si quinoa si am amestecat totul.
  9. La final am presarat patrunjelul tocat.
  10. Daca va place mai picant, mariti cantitatea de condimente.
Notite
Daca vreti sa mai incercati ceva bun cu quinoa, va las aici si o reteta de vinete umplute cu legume si guinoa.

Pofta buna s-aveti!

quinoa, vegan, de postquinoa, de post, vegan, legumeSursa: www.traiescsanats.ro

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Daca ai gasit informatii utile sau ti-a placut reteta, poti distribui  si prietenilor tai!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

 Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Daca doresti sa participi la o demonstratie, completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

Daca ti-a placut aceasta reteta, nu ezita sa-i acorzi 5 stelute in chenarul de mai jos (apasati pe ultima steluta) :)

Sumar
Numele Retetei
Pilaf de quinoa cu legume
Publicata pe
Nota medie
3.5 Based on 4 Review(s)
THERMOMIX

Comments

  1. Rodiq

    Sal,
    2intrebari am pentru a putea purcede cu aceasta reteta delicioasa:
    1. ai mentionat de germinare, se poate lasa quinoa in apa la germinat si apoi utiliza la mancare? Timpul de fierbere ramane acelasi?
    2. Quinoa se adauga tot la pasul 6? Sau se amesteca la final impreuna cu legumele?

    Merci!

    1. Alina Stan

      Buna,
      Daca germinam quinoa, nu mai este nevoie sa o fierbem. O consumam ca atare in salate.
      Am introdus acum pasul care mi-a scapat. Quinoa se adauga dupa ce s-au adaugat si legumele.

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: