Go Back
+ servings

Vinete umplute cu legume si quinoa

Alina Stan
Prep Time 20 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes
Servings 8

Echipament

  • cuptor
  • tava

Ingrediente
  

  • 1,6 kg vinete 4 bucati mari
  • 100 gr quinoa
  • 30 gr ulei masline 3 linguri
  • 100 gr ceapa tocata 2 buc
  • 1 lgt rasa chimion pudra
  • 100 gr morcovi dati pe razatoarea mare
  • 1 ardei gras galben tocat
  • 1 ardei gras rosu tocat
  • sare dupa gust
  • piper negru macinat dupa gust
  • 500 gr rosii tocate si fara coaja
  • 200 ml bulion pentru tava
  • 450 ml apa fiarta pentru tava
  • patrunjel pentru decor
  • ardei putin iute pentru decor

Instructiuni
 

  • Am spalat vinetele si le-am taiat cotorul.
  • Cu ajutorul unui cutit de curatat legume, am curatat partial vinetele, mai precis o parte am curatat, una nu si tot asa (ca o zebra).
  • Am taiat vinetele pe lungime in doua parti egale.
  • Le-am scobit cu ajutorul unei linguri, lasand grosimea vinetei aproximativ de 1,5 cm.
  • Am pus sare in scobitura si le-am lasat sa stea cu scobitura in jos pentru 20 minute.
  • In acest timp ele au lasat apa, pe care am sters-o cu un servet de hartie.
  • Pulpa scoasa din vinete, am tocat-o marunt.
  • Am spalat bine quinoa cu apa rece.
  • Intr-o cratita am pus apa la fiert cu putina sare iar cand a dat in clocot am adaugat quinoa. Se pune o parte quinoa si 2 parti de apa.
  • Am lasat-o la fiert 7-8 minute dupa care am oprit focul si am lasat-o sa mai stea acoperita inca 10 minute.
  • Dupa acest timp, am strecurat-o si am trecut-o printr-un jet de apa rece.
  • Am pus ulei intr-un wok de ceramica, ceapa, am acoperit cu un capac si am lasat putin la inabusit.
  • Am adaugat chimenul si l-am lasat 30-40 secunde pentru a elibera aroma.
  • Am adaugat vinetele tocate (ceea ce am scobit si am tocat mai sus), morcovul, ardeiul galben, ardeiul rosu, sare, piper si am lasat pe foc 5 minute, cu vasul acoperit.
  • Am pus si rosiile tocate si fara coaja si le-am lasat sa fiarba 2-3 minute.
  • Am luat wok-ul de pe foc, am adaugat quinoa fiarta si strecurata si am amestecat totul.
  • Cu compozitia obtinuta am umplut vinetele.
  • Vinetele umplute le-am pus intr-o tava mare in care am pus inainte 450 ml apa fiarta, 200 ml bulion si sare.
  • Le-am introdus in cuptorul incins, la o temperatura de 180 grade Celsius si le-am lasat 45 minute.
  • Daca vi se pare ca se rumenesc prea tare, puneti deasupra vinetelor o bucata de hartie de copt.
  • La final folositi furculita pentru a vedea daca vinetele sunt suficient de patrunse.
  • Dupa ce am scos din cuptor am decorat cu patrunjel tocat si rondele de ardei rosu si putin iute. (nu si pentru copii :))
Tried this recipe?Let us know how it was!