Am spalat vinetele si le-am taiat cotorul.
Cu ajutorul unui cutit de curatat legume, am curatat partial vinetele, mai precis o parte am curatat, una nu si tot asa (ca o zebra).
Am taiat vinetele pe lungime in doua parti egale.
Le-am scobit cu ajutorul unei linguri, lasand grosimea vinetei aproximativ de 1,5 cm.
Am pus sare in scobitura si le-am lasat sa stea cu scobitura in jos pentru 20 minute.
In acest timp ele au lasat apa, pe care am sters-o cu un servet de hartie.
Pulpa scoasa din vinete, am tocat-o marunt.
Am spalat bine quinoa cu apa rece.
Intr-o cratita am pus apa la fiert cu putina sare iar cand a dat in clocot am adaugat quinoa. Se pune o parte quinoa si 2 parti de apa.
Am lasat-o la fiert 7-8 minute dupa care am oprit focul si am lasat-o sa mai stea acoperita inca 10 minute.
Dupa acest timp, am strecurat-o si am trecut-o printr-un jet de apa rece.
Am pus ulei intr-un wok de ceramica, ceapa, am acoperit cu un capac si am lasat putin la inabusit.
Am adaugat chimenul si l-am lasat 30-40 secunde pentru a elibera aroma.
Am adaugat vinetele tocate (ceea ce am scobit si am tocat mai sus), morcovul, ardeiul galben, ardeiul rosu, sare, piper si am lasat pe foc 5 minute, cu vasul acoperit.
Am pus si rosiile tocate si fara coaja si le-am lasat sa fiarba 2-3 minute.
Am luat wok-ul de pe foc, am adaugat quinoa fiarta si strecurata si am amestecat totul.
Cu compozitia obtinuta am umplut vinetele.
Vinetele umplute le-am pus intr-o tava mare in care am pus inainte 450 ml apa fiarta, 200 ml bulion si sare.
Le-am introdus in cuptorul incins, la o temperatura de 180 grade Celsius si le-am lasat 45 minute.
Daca vi se pare ca se rumenesc prea tare, puneti deasupra vinetelor o bucata de hartie de copt.
La final folositi furculita pentru a vedea daca vinetele sunt suficient de patrunse.
Dupa ce am scos din cuptor am decorat cu patrunjel tocat si rondele de ardei rosu si putin iute. (nu si pentru copii :))