Preincalzim cuptorul la 180°C, curatam nuca si o punem la copt pentru aproximativ 5 min, iar apoi o lasam la racit.
Macinam nuca cu ajutorul Thermomixului 4 sec / v 6 si o transferam intr-un castron. Nu este nevoie sa spalam bolul pentru urmatorii 2 pasi.
Topim untul, punand in bolul Thermomixului, bucati de 3 cm si setam 1,5 min / 100°C / v 1,5. Transferam untul topit intr-un castron.
Radem morcovii, punand in bolul Thermomixului bucati de 3 cm si setam 4 sec / v 6,5. Transferam morcovii intr-un castron.
Clatim bolul, il stergem, asezam fluturele si batem zaharul cu ouale, setand 10-12 min/ 37°C / v 3,5. Trebuie sa obtinem o compzitie lucioasa, pufoasa si zaharul sa fie topit.
Lasam fluturele in bol si peste ouale batute cu zahar, adaugam untul topit, nuca macinata si omogenizam, setand 5 sec / v 3.
Adaugam faina cernuta, bicarbonatul, praful de copt, ghimbirul, sarea, cardamonul, scortisoara, nucsoara, cuisoarele, iaurtul si amestecam totul, setand 3 sec/ v 3.
Dam compozitia jos de pe peretii bolului si repetam operatiunea, astfel incat sa nu fie cocoloase.
Adaugam peste compozitia de mai sus, morcovii rasi si amestecam 5 sec / v 3,5.
Compozitia obtinuta o punem in tava tapetata la baza cu hartie de copt si unsa cu unt pe margini.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180°C si coacem pentru aproximativ 50 minute, program clasic, caldura de sus si jos. Facem testul cu scobitoarea.
Tortul se scoate si se lasa in tava 5 minute, apoi se pune pe un gratar, asezandu-se cu baza tortului in sus pentru a-l aplatiza (daca este cazul).