Incepem cu pregatirea drojdiei pe care o punem intr-un castron mic, adaugam inulina, laptele caldut, amestecam bine ca sa se dizolve, acoperim cu un servet si dam deoparte, intr-un loc caldut pana cand incepe sa creasca.
In acest timp, transformam eritritolul in pudra, il punem intr-un castron si adaugam cele 2 oua si cele 2 galbenusuri, turmericul, laptele batut, coaja de portocala, esenta de vanilie, sarea si mixam bine, pana se omogenizeaza totul.
Adaugam in continuare KetoMix, glutenul de grau, amestecul de drojdie, timp in care framantam aluatul, iar la final adaugam treptat, untul topit si caldut.
Framantam aluatul aprox 3-4 minute si vom obtine un aluat cu o consistenta omogena, moale si nelipicios. Ungeti-va mainile cu ulei pentru a putea lucra usor cu el, deoarece datorita faptului ca am pus glutenul de grau, nu este lipicios si se poate lucra usor cu el.
Lasam aluatul la odihna, intr-un castron acoperit cu un prosop, la loc caldut. Eu am preincalzit cuptorul la 30 grade, l-am oprit si am introdus castronul cu aluat si l-am lasat la dopsit 1 ora.
Dupa 1 ora, impartim aluatul in 2 bile egale, intindem fiecare bila intr-o foaie dreptunghiulara, de lungimea tavii, de aproximativ 0,5 mm grosime si pe fiecare foaie punem cate jumatate din umplutura.
Pentru umplutura punem intr-un castron sau in bolul robotului, nuca macinata si eritritolul pudra, cacao, esenta de rom, sare si albusurile batute spuma si amestecam usor pentru incorporare si o intindem in cele 2 foi.
Rulam cele 2 foi umplute, le impletim si le transferam in tava tapetata cu hartie. Tava folosita este o tava din otel carbon cu invelis interior din ceramica antiaderenta ce asigura o gatire rapida.
Lasam tava cu cozonacul inca 1 ora la dospit, fiind acoperita cu un prosop, intr-un loc caldut.
Preincalzim cuptorul la 180°C, ungem cozonacul dospit cu galbenusul pe care l-am amestecat cu 1 lingura de lapte, iar cand introducem cozonacul in cuptor, scadem temperatura la 170°C.
Dupa 35 minute, punem peste cozonac o hartie de copt pe care o udam cu apa si o stoarcem si mai lasam 15-20 minute.
Pentru a fi siguri ca este copt, facem testul cu scobitoarea.
Scoatem cozonacul din tava si il punem pe un gratar si il lasam sa se raceasca.