Punem intr-un castron: drojdia, inulina, laptele caldut, amestecam ca sa se dizolve si o lasam aprox 20 minute, acoperita cu un servet, intr-un loc caldut pana cand incepe sa creasca si sa faca bule.
In acest timp, pulverizam eritritolul pentru a-l face pudra si il punem intr-un castron sau in bolul robotului, impreuna cu cele 2 oua si cele 2 galbenusuri, coaja de lamaie si portocala, vanilie, turmeric, sare, laptele batut si amestecam bine, pana se omogenizeaza totul.
Adaugam si KetoMix-ul pentru cozonac, amestecul de drojdie si framantam aluatul 2-3 minute, iar apoi continuam framantarea inca 4 minute, timp in care adaugam treptat untul topit si caldut.
Alutaul obtinut este omogen si lipicios, il punem in castron, il acoperim cu un prosop si il lasam 1 h la dospit intr-un loc caldut.
In acest timp facem umplutura pentru cozonacul keto si punem intr-un castron sau robot, nuca macinata si eritritolul pudra, cacao, esenta de rom, sare si albusurile batute spuma si amestecam usor pentru a le incorpora.
Fiind un aluat mai dificil, lipicios si care se crapa, il punem intre doua foi de copt si il intindem intr-o forma dreptunghiulara, de lungimea tavii, de aproximativ 0,5 mm grosime, iar apoi intindem umplutura.
Pentru rularea alutului ne folosim de hartia de copt, ridicand marginile ei pentru a se rula cozonacul.
Cozonacul rulat, se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa inca 1 ora la dospit, fiind acoperit cu un prosop, intr-un loc caldut.
Amestecam energic galbenusul cu laptele si ungem cozonacul cu acest amestec, punem jumatatile de nuca si il introducem in cuptorul preincalzit la 180°C. Dupa ce introducem cozonacul scadem temperatura la 170°C.
Dupa aproximativ 30-35 minute, punem peste cozonac o hartie de copt pe care o udam cu apa si o stoarcem si mai lasam 15-20 minute.
Inainte de a-l scoate facem testul cu scobitoarea si il punem pe un gratar si il lasam sa se raceasca.