Preincalzim cuptorul la 200°C.
Spalam vinetele, le stergem si le taiem pe lung in felii de aproximativ 2,5 cm.
Fiecare felie de vanata o crestam cu un cutit. Eu am avut 3 vinete si au iesit 9 felii de vinete.
Intr-un bol punem uleiul de masline, sarea, usturoiul trecut prin presa, amestacam si ungem cu o pensula fiecare felie de vanata, le punem in tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit la 200°C pentru 25 minute.
In acest timp rumenim semintele de pin in tigaie, fara ulei si tocam ardeiul capia, ardeiul verde, ceapa, rosiile si patrunjelul.
Toate legumele tocate mai sus le punem intr-un castron, adaugam 3/4 din patrunjelul tocat, adaugam oregano si feta vegetala pe care o maruntim cu o furculita inainte de a o adauga. Amestecam totul.
Pe fiecare felie de vanata punem cate 2-3 linguri din aceasta compozitie, presaram branza Emmentaler vegetala si introducem din nou la cuptor la 200°C pentru 15-20 minute.
Intr-un bol punem iaurtul preferat, adaugam usturoiul trecut prin presa, uleiul de masline si omogenizam.
Pentru fiecare portie punem pe o farfurie 3-4 linguri sos de iaurt, 2 felii vinete cu legume si branza, presaram patrunjelul ramas si adaugam semintele de pin.