Go Back
vinete-cu-legume-branza-si-seminte-de-pin

Vinete cu legume, branza vegetala si seminte de pin

Alina Stan
Probabil cea mai simpla metoda de a gati cele mai bune vinete la cuptor.
Prep Time 17 minutes
Cook Time 43 minutes
Total Time 55 minutes

Echipament

  • cuptor
  • tava
  • hartie pentru copt

Ingrediente
  

  • 3 buc vinete (1,5 kg)
  • 1/4 lgt sare
  • 4 lg ulei masline
  • 5 catei usturoi

Compozitie:

  • 40 g seminte pin
  • 200 g ardei capia (cantitate neta, fara cotor)
  • 100 g ceapa rosie (1 ceapa)
  • 350 g rosii
  • 50 g ardei verde (cantitate neta, fara cotor)
  • 3 lgt oregano
  • 200 g Feta vegetala Verdino
  • 100 g branza vegetala Emmentaler Verdino (data pe razatoare)

Sos iaurt:

  • 400 g iaurt vegetal
  • 3 catei usturoi
  • 1 lg ulei masline
  • 2 legaturi patrunjel

Instructiuni
 

  • Preincalzim cuptorul la 200°C.
  • Spalam vinetele, le stergem si le taiem pe lung in felii de aproximativ 2,5 cm.
  • Fiecare felie de vanata o crestam cu un cutit. Eu am avut 3 vinete si au iesit 9 felii de vinete.
  • Intr-un bol punem uleiul de masline, sarea, usturoiul trecut prin presa, amestacam si ungem cu o pensula fiecare felie de vanata, le punem in tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit la 200°C pentru 25 minute.
  • In acest timp rumenim semintele de pin in tigaie, fara ulei si tocam ardeiul capia, ardeiul verde, ceapa, rosiile si patrunjelul.
  • Toate legumele tocate mai sus le punem intr-un castron, adaugam 3/4 din patrunjelul tocat, adaugam oregano si feta vegetala pe care o maruntim cu o furculita inainte de a o adauga. Amestecam totul.
  • Pe fiecare felie de vanata punem cate 2-3 linguri din aceasta compozitie, presaram branza Emmentaler vegetala si introducem din nou la cuptor la 200°C pentru 15-20 minute.
  • Intr-un bol punem iaurtul preferat, adaugam usturoiul trecut prin presa, uleiul de masline si omogenizam.
  • Pentru fiecare portie punem pe o farfurie 3-4 linguri sos de iaurt, 2 felii vinete cu legume si branza, presaram patrunjelul ramas si adaugam semintele de pin.
Keyword branza vegetala, reteta de post, retete vegane, vedino, vinete
Tried this recipe?Let us know how it was!