Acesta reteta de vinete cu legume, branza vegetala si seminte de pin face parte din seria retetelor cu produse vegetale Verdino pe care le puteti gasi aici.
Produsele Verdino sunt potrivite cand ai o alimenatie vegana, cand tii post sau cand doresti o pauza de la consumul de carne sau lactate.
Reteta de astazi este una rapida care nu te tine prea mult timp in bucatarie, mai precis doar 15 minute in care ai de feliat vinetele, de tocat legumele si de dat pe razatoare branza vegetala. Restul magiei se intampla in cuptor 🙂
Pe cat de putin timp se sta in bucatarie, pe atat de gustos este preparatul.
Branza vegetala este asemanatoare la gust cu cea clasica, se poate da pe razatoare pentru a fi folosita la paste, se poate taia felii pentru sandwich-uri, salate sau pentru un platou cu branzeturi si fructe.
Vinetele gatite astfel la cuptor, cu usturoi, legume si 2 tipuri de branza vegetala sunt irezistibile.
Daca vreti sa simplificati si mai mult reteta, dupa ce crestati vinetele, le dati cu ulei, sare, usturoi si le introduceti 25 minute la cuptor, puneti ceapa verde tocata, presarati branza vegetala Emmentaler sau Feta data pe razatoare si introduceti din nou la cuptor. Pregatiti sosul de iaurt si masa este gata!
Vinete cu legume, branza vegetala si seminte de pin
Echipament
- cuptor
- tava
- hartie pentru copt
Ingrediente
- 3 buc vinete (1,5 kg)
- 1/4 lgt sare
- 4 lg ulei masline
- 5 catei usturoi
Compozitie:
- 40 g seminte pin
- 200 g ardei capia (cantitate neta, fara cotor)
- 100 g ceapa rosie (1 ceapa)
- 350 g rosii
- 50 g ardei verde (cantitate neta, fara cotor)
- 3 lgt oregano
- 200 g Feta vegetala Verdino
- 100 g branza vegetala Emmentaler Verdino (data pe razatoare)
Sos iaurt:
- 400 g iaurt vegetal
- 3 catei usturoi
- 1 lg ulei masline
- 2 legaturi patrunjel
Instructiuni
- Preincalzim cuptorul la 200°C.
- Spalam vinetele, le stergem si le taiem pe lung in felii de aproximativ 2,5 cm.
- Fiecare felie de vanata o crestam cu un cutit. Eu am avut 3 vinete si au iesit 9 felii de vinete.
- Intr-un bol punem uleiul de masline, sarea, usturoiul trecut prin presa, amestacam si ungem cu o pensula fiecare felie de vanata, le punem in tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit la 200°C pentru 25 minute.
- In acest timp rumenim semintele de pin in tigaie, fara ulei si tocam ardeiul capia, ardeiul verde, ceapa, rosiile si patrunjelul.
- Toate legumele tocate mai sus le punem intr-un castron, adaugam 3/4 din patrunjelul tocat, adaugam oregano si feta vegetala pe care o maruntim cu o furculita inainte de a o adauga. Amestecam totul.
- Pe fiecare felie de vanata punem cate 2-3 linguri din aceasta compozitie, presaram branza Emmentaler vegetala si introducem din nou la cuptor la 200°C pentru 15-20 minute.
- Intr-un bol punem iaurtul preferat, adaugam usturoiul trecut prin presa, uleiul de masline si omogenizam.
- Pentru fiecare portie punem pe o farfurie 3-4 linguri sos de iaurt, 2 felii vinete cu legume si branza, presaram patrunjelul ramas si adaugam semintele de pin.
Sper sa va placa aceasta reteta si sa o incercati. Cu siguranta o veti trece la favorite.
Ganduri bune, Alina
Leave a Reply