Go Back
+ servings
carnaciori-vegetali-si-legume-pe-pat-de-humus

Carnaciori vegetali si legume pe pat de humus

Alina Stan
O varianta plant-based a renumitilor carnati Bratwurst.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 10 minutes
Servings 4

Echipament

  • aragaz/plita
  • tigaie

Ingrediente
  

Humus

  • 150 g naut (in stare cruda)
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 lgt zatar
  • 50 g tahini (pasta susan)
  • 3 lg zeama lamaie
  • ½ lgt boia dulce
  • 5 buc cuburi gheata
  • 1 lg iaurt
  • 150 ml apa (aproximativ)

Legume

  • 170 g rosii (2 buc)
  • 100 g castraveti (2 buc)
  • 100 g castraveti murati (2 buc)
  • 1 legatura patrunjel (30 g)
  • 1 buc ceapa rosie (120 g)
  • 4 buc carnati vegetali nemtesti Verdino
  • 1 lg ulei masline
  • ½ lgt sumac

Instructiuni
 

  • Nautul fiert il punem intr-un robot de bucatarie sau blender, adaugam usturoiul, zatarul, tahini, zeama de lamaie, boia dulce, cuburile de gheata, iaurtul si pasam la viteza maxima. La nevoie coboram compozitia de pe peretii bolului si continuam operatiunea.
  • In functie de cum dorim humusul, mai adaugam apa pentru a subtia compozitia.
  • Trecem la legume si tocam rosiile, castravetii murati, castravetii verzi, patrunjelul si le transferam pe fiecare in castroane mici.
  • Ceapa rosie o taiem solzisori si o tragem la tigaie 2-3 minute, apoi o punem intr-un bol.
  • Dupa ce scoatem ceapa din tigaie, punem si carnatii vegetali Verdino si ii lasam cateva minute pana se gatesc, apoi ii taiem felii sau in jumatati.
  • Pentru fiecare portie de mancare punem 4-5 linguri humus pe farfurie si ii dam o forma rotunda, presaram cate 1-2 linguri din fiecare leguma tocata (castraveti verzi, rosii, castraveti murati, patrunjel) putina ceapa rosie trasa la tigaie, sumac si la final carnatii vegetali Verdino.
Tried this recipe?Let us know how it was!