Daca nu ati incercat carnaciorii vegetali de la Verdino, zic sa le dati o sansa. Pentru aceasta reteta cu carnaciori vegetali si legume pe pat de humus am folosit carnati vegetali Bratwurst, fiind o alternativa plant-based a carnatilor nemtesti care sunt renumiti la Ocktoberfest.
Eu am decis sa ii duc la un alt nivel si sa ii pun langa si mai multe legume si o portie de humus. Ce credeti? Mi-a reusit? Sincer, da, au fost gustosi si in aceasta combinatie, astfel ca am repetat meniul 2 zile la rand.
Bineinteles ca ii puteti pregati si in alte combinatii mai simple, de exemplu, aici am folosit carnaciori nemtesti cu spanac, cartofi la cuptor si ketchup.
Pentru a-mi usura munca, obisnuiesc sa pun la hidratat in apa, 500 g de naut, il fierb, il impart in 2-3 parti si il pun la congelator. Acest lucru ma ajuta pentru ca nu stau de fiecare data sa reiau procesul de hidratare si fierbere, ci doar il scot din congelator cu o seara inainte si pot pregati humus simplu sau humus cu ardei copt.
Carnaciorii vegetali Bratwurst au in compozitie proteina din mazare, au o textura asemanatoare cu cei din carne, sunt aromati si deliciosi, numai buni pentru o alimentatie vegana sau perioadele de post.
Carnaciori vegetali si legume pe pat de humus
Echipament
- aragaz/plita
- tigaie
Ingrediente
Humus
- 150 g naut (in stare cruda)
- 2-3 catei usturoi
- 1 lgt zatar
- 50 g tahini (pasta susan)
- 3 lg zeama lamaie
- ½ lgt boia dulce
- 5 buc cuburi gheata
- 1 lg iaurt
- 150 ml apa (aproximativ)
Legume
- 170 g rosii (2 buc)
- 100 g castraveti (2 buc)
- 100 g castraveti murati (2 buc)
- 1 legatura patrunjel (30 g)
- 1 buc ceapa rosie (120 g)
- 4 buc carnati vegetali nemtesti Verdino
- 1 lg ulei masline
- ½ lgt sumac
Instructiuni
- Nautul fiert il punem intr-un robot de bucatarie sau blender, adaugam usturoiul, zatarul, tahini, zeama de lamaie, boia dulce, cuburile de gheata, iaurtul si pasam la viteza maxima. La nevoie coboram compozitia de pe peretii bolului si continuam operatiunea.
- In functie de cum dorim humusul, mai adaugam apa pentru a subtia compozitia.
- Trecem la legume si tocam rosiile, castravetii murati, castravetii verzi, patrunjelul si le transferam pe fiecare in castroane mici.
- Ceapa rosie o taiem solzisori si o tragem la tigaie 2-3 minute, apoi o punem intr-un bol.
- Dupa ce scoatem ceapa din tigaie, punem si carnatii vegetali Verdino si ii lasam cateva minute pana se gatesc, apoi ii taiem felii sau in jumatati.
- Pentru fiecare portie de mancare punem 4-5 linguri humus pe farfurie si ii dam o forma rotunda, presaram cate 1-2 linguri din fiecare leguma tocata (castraveti verzi, rosii, castraveti murati, patrunjel) putina ceapa rosie trasa la tigaie, sumac si la final carnatii vegetali Verdino.
Mai multe retete de post in care am folosit produse Verdino gasiti aici.
Pe curand, Alina
Leave a Reply