Go Back
+ servings
fursecuri-linzer

Fursecuri Linzer cu magiun de prune si gem de caise

Alina Stan
Un desert fin, fraged, perfect pentru mesele in familie.
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Resting 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours 30 minutes
Course Dessert
Servings 30 buc

Echipament

  • cuptor
  • Thermomix/robot de bucatarie
  • tava
  • hartie pentru copt

Ingrediente
  

Instructiuni
 

  • Incepem cu pulverizarea zaharului; in cazul meu l-am pus in robotul de bucatarie, Thermomix si am setat viteza 10, 15 secunde si am obtinut zaharul pudra.
  • Daca aveti faina de migdale e perfect, o adaugati peste zahar. Daca nu aveti faina de migdale, puneti migdalele in bolul robotului, peste zaharul pulverizat si le macinati la viteza 10, 10 secunde.
  • Adaugam si faina de grau cernuta, untul usor moale, scortisoara, cuisoare, sare, albusul de ou, esenta vanilie si amestecam 45 secunde, viteza 4 pentru a obtine un aluat omogen si moale.
  • Impartim aluatul in doua parti, il aplatizam, il impachetam cu folie alimentara si il punem la frigider pentru 1 h.
  • Scoatem primul pachet de aluat si il intindem la o grosime de 3- 4 mm pe o foaie de copt. Fiind un aluat care se rupe usor, foaia de copt ne ajuta sa desfacem usor aluatul.
  • Decupam fursecurile cu o forma speciala sau daca nu aveti puteti folosi un pahar pentru a decupa fursecurile si un alt pahar mai mic (sau un capac de la un pet) pentru decuparea interioara.
  • Bucatile pe care le decupam din interiorul fursecurilor, le framantam, mai intindem o foaie si decupam fursecuri pana cand terminam tot aluatul, inclusiv cel de-al doilea pachet de aluat din frigider.
  • Am facut 60 decupaje, dintre care 30 le-am decupat si in interior, deci au iesit 30 fursecuri.
  • Asezam fursecurile in tava, pe hartia de copt si le introducem 10-15 minute in frigider.
  • In acest timp preincalzim cuptorul la 180°C si lasam fiecare tava pentru apoximativ 8-10 minute.
  • Scoatem fursecurile din cuptor, le lasam sa se raceasca si le umplem cu gem; in cazul meu, am folosit magiun de prune fara zahar si gem de caise.
  • Optional, le puteti pudra cu zahar.
  • Se depoziteaza intr-o cutie inchisa.
Tried this recipe?Let us know how it was!