Cheesecake rapid cu capsune si lamaie
Alina Stan
Un cheesecake ultra rapid, pregatit la pahar din doar cateva ingrediente.
Blatul:
- 110 g biscuiti fara zahar Gullon
- 50 g unt topit
- 500 g branza dulce de vaca Unirea Gospodarilor
- 220 g lapte condesat
- 3 lg zeama lamaie
- 2 lgt coaja lamaie (rasa)
- 300 g capsuni (cantitate neta, deja curatati)
- 2 lg sirop de soc
Topim untul si dam deoparte.
Maruntim biscutii cu ajutorul unui facalet, ii amesectam cu untul topit si impartim compozitia in pahare.
Punem branza, laptele condensat si zeama de lamaie intr-un blender sau robot de bucatarie si amestecam.
La final adaugam coaja rasa de lamaie si o incorporam cu o spatula.
Impartim compozitia in mod egale in pahare, peste stratul de biscuitit si punem la frigider pentru 1 ora.
Capsunele intregi, spalate, curatate le punem intr-o cratita impreuna cu siropul de soc si le lasam la fiarba 5 minute, apoi le lasam la racit.
In momentul servirii punem sosul de capsuni peste crema de branza din pahare.
Keyword capsuni, cheesecake, vara