Pentru ca am gasit minunatiile acestea de capsune altoite cu fragute, am cumparat o cantitate mai mare si am pus si la congelator. Bineinteles ca nu m-am putut abtine si am pregatit si un desert cu ele. Este un fel de cheesecake rapid la pahar cu lamaie, branza proaspata si lapte condensat. Un deliciu de poveste!
Laptele condensat il aveam deja deschis in frigider, asa ca am facut o combinatie reusita, spune juriul familiei 🙂
Capsunele pot fi inlocuite cu afine, caise, piersici sau zmeura.
Folosind lapte condensat, eu nu am mai adaugat zahar, iar cu coaja de lamaie nu va zgarciti pentru ca i-a dat o aroma de super prospetime.
Cheesecake rapid cu capsune si lamaie
Echipament
- blender
- pahare
Ingrediente
Blatul:
- 110 g biscuiti fara zahar Gullon
- 50 g unt topit
- 500 g branza dulce de vaca Unirea Gospodarilor
- 220 g lapte condesat
- 3 lg zeama lamaie
- 2 lgt coaja lamaie (rasa)
- 300 g capsuni (cantitate neta, deja curatati)
- 2 lg sirop de soc
Instructiuni
- Topim untul si dam deoparte.
- Maruntim biscutii cu ajutorul unui facalet, ii amesectam cu untul topit si impartim compozitia in pahare.
- Punem branza, laptele condensat si zeama de lamaie intr-un blender sau robot de bucatarie si amestecam.
- La final adaugam coaja rasa de lamaie si o incorporam cu o spatula.
- Impartim compozitia in mod egale in pahare, peste stratul de biscuitit si punem la frigider pentru 1 ora.
- Capsunele intregi, spalate, curatate le punem intr-o cratita impreuna cu siropul de soc si le lasam la fiarba 5 minute, apoi le lasam la racit.
- In momentul servirii punem sosul de capsuni peste crema de branza din pahare.
Ganduri bune, Alina
Leave a Reply