Go Back
+ servings
fursecuri-fina-spelta-capsune

Fursecuri cu faina spelta, capsune si ciocolata alba

Alina Stan
Course Dessert
Servings 30 buc

Echipament

Ingrediente
  

  • 200 g capsune (deja curatate si taiate in bucati de 1x1 cm)
  • 1 lg zeama lamaie
  • 250 g unt (la temperatura camerei)
  • 100 g zahar alb
  • 100 g zahar brut
  • 2 lgt esenta vanilie
  • 3 oua mari
  • 450 g faina spelta (am folosit Eco Mania)
  • 1 lgt bicarbonat
  • 1 priza sare
  • 200 g ciocolata alba (am folosit banuti de ciocolata alba Calebaut)

Instructiuni
 

  • Spalam si curatam capsunele de codite, le taiem in bucati de un 1cm x 1cm, le punem intr-un castron cu zeama de lamaie si le lasam deoparte.
  • Punem in bolul Thermomixului untul, zaharul alb si brut, esenta de vanilie si setam 2 minute/viteza 4.
  • Adaugam ouale si mixam 45 sec/viteza 3.
  • Adaugam faina, bicarbonatul, sarea si mixam 30 sec/viteza 4.
  • Adaugam banutii de ciocolata, ii incorporam cu ajutorul spatulei si punem compozitia la frigider pentru 20-30 minute.
  • In acest timp pornim cuptorul la 170°C si tapetam 2 tavi cu hartie de copt.
  • Cu o lingura luam din compozitia de fursecuri si punem in tava la o distanta de 5 cm, aplatizam usor fursecurile, apoi distibuim capsunele pe fiecare fursec.
  • Eu am impartit compozitia in 30 fursecuri.
  • Introducem tava la cuptor pentru aproximativ 15 minute.
  • Lasam fursecurile sa se racoreasca in tava pentru 5-10 minute si apoi le transferam pe un gratar.
Keyword capsune, fursecuri, spelta, thermomix
Tried this recipe?Let us know how it was!