Go Back
+ servings
Trufe-cu-ciocolata-ricotta-si-Melinis-de-zmeura

Trufe cu ciocolata, ricotta si Melinis de zmeura

Alina Stan
Un desert fin si racoros cu ciocolata si zmeura
Course Dessert
Servings 17 buc

Echipament

  • robot/blender
  • frigider

Ingrediente
  

  • 250 g ricotta
  • coaja unei lamai (data pe razatoare)
  • 50 g Melinis de zmeura
  • 40-45 g fulgi cocos

Glazura

  • 200 g ciocolata 60% cacao

Instructiuni
 

  • Se pun toate ingredientele (mai putin ciocolata) intr-un blender si se omogenizeaza.
  • Din compozitia obtinuta se fac bilute de marimea unei nuci, se aseaza pe o farfurie si se dau la frigider pentru 1 ora.
  • Cand timpul aproape a expirat, topim ciocolata pe bain-marie.
  • Cu ajutorul unei furculite, trecem fiecare biluta de ricoatta prin ciocolata topita si le asezam pe o hartie de copt.
  • Le putem pastra la frigider, iar cu 20 minute inainte de servire le scoatem pentru a avea timp sa ajunga la temperatura camerei.
Keyword melinis, ricotta, zmeura
Tried this recipe?Let us know how it was!