
Stiti cum e desertul acesta? Se topeste in gura, este fin, se simte mai intai ciocolata usor amaruie, apoi urmeaza prospetimea lamaiei, urmata de dulceata si parfumul Melinisului de zmeura, iar la final ramane cocosul… este o nebunie!
Daca nu sunteti iubitori de ciocolata cu 60% cacao, o puteti inlocui cu una de 50%, insa aveti grija sa nu fie prea dulce.
Este un desert senzational, fara gluten si aveti nevoie de putin timp pentru a-l pregati.

Trufe cu ciocolata, ricotta si Melinis de zmeura
Echipament
- robot/blender
- frigider
Ingrediente
- 250 g ricotta
- coaja unei lamai (data pe razatoare)
- 50 g Melinis de zmeura
- 40-45 g fulgi cocos
Glazura
- 200 g ciocolata 60% cacao
Instructiuni
- Se pun toate ingredientele (mai putin ciocolata) intr-un blender si se omogenizeaza.
- Din compozitia obtinuta se fac bilute de marimea unei nuci, se aseaza pe o farfurie si se dau la frigider pentru 1 ora.
- Cand timpul aproape a expirat, topim ciocolata pe bain-marie.
- Cu ajutorul unei furculite, trecem fiecare biluta de ricoatta prin ciocolata topita si le asezam pe o hartie de copt.
- Le putem pastra la frigider, iar cu 20 minute inainte de servire le scoatem pentru a avea timp sa ajunga la temperatura camerei.
Este important sa lasati trufele 20 minute la temperatura camerei inainte de a le servi astfel incat aromele sa se imprieteneasca.
Pe siteu-ul melinis.ro puteti descoperi toate sortimentele de melinisuri si tot acolo puteti si comanda. Produsele sunt delicioase si sanatoase, cu diferite arome de fructe si miere, totul fiind pregatit la o temperatura optima de sub 35˚C.
Cei mici, dar si dvs le veti indragi dulceata 🙂
Va las aici o alta reteta a unui desert rapid pentru cei mici, frigarui de fructe cu sos de iaurt si Melinis.
Toamna frumoasa va doresc, Alina
Leave a Reply