
Desi nu sunt mare consumatoare de ciuperci sau mamaliguta, azi a fost una dintre acele zile in care m-au napadit poftele, asa ca am cumparat repede ciuperci si am facut o ciulama de ciuperci cu putina mamaliga. Sincer sa va spun, mai mult timp mi-a luat sa scriu postul, decat a durat sa le gatesc 🙂
Ciupercile sunt bogate in fibre iar pleurotus au de pana la cinci ori mai multe proteine decat cea mai mare parte a legumelor si contin fibre de calitate.

Ciulama de ciuperci
Author:
Serves: 4
Ingredients
- 3 linguri ulei masline
- 100 gr ceapa tocata (2 buc mici)
- 500 gr ciperci champignon
- 500 gr ciuperci pleurotus
- sare dupa gust
- 5 catei usturoi trecuti prin presa
- 1 legatura marar tocat
Instructions
- Am pus uleiul si ceapa intr-o cratita si am last 2 minute la inabusit.
- Odata inabusita ceapa, am adaugat ciupercile curatate, spalate si feliate.
- Am adaugat si sarea si le-am lasat sa se patrunda aproximativ 8-9 minute.
- Pentru o aroma intensa, inainte de a lua cratita de pe foc, am trecut prin presa usturoiul si l-am pus peste ciuperci.
- La final am presarat mararul verde tocat.

Nu stiu voi cum sunteti, dar parca ar mai merge o portie 😉

Leave a Reply