Bomboane cu migdale si maca

Desert cu maca

In Chec/Prajituri, Desert raw (hrana vie), Desert vegan (de post), Deserturi, Retete fara gluten, Retete raw, Retete vegane (de post) by Alina StanLeave a Comment

In urma prepararii laptelui de migdale, mi-a ramas pupla de la migdale care am folosit-o la acest desert fara foc, bomboane cu migdale si maca.

Migdalul este un pom fructifer din familia Rosaceae. Exista migdale amare si migdale dulci. Migdalele dulci sunt acoperite de cuticula de culoare bruna aspra la pipait, cuticula care poate indepartata dupa oparirea fructelor si migdale amare care nu pot fi consumate ca atare deoarece contin amigdalin, un glicozid din care rezulta acid cianhidric. Acidul cianhidric este un lichid incolor, galbui, inflamabil, extrem de toxic.

Semintele de migdal sunt remineralizante si usor laxative iar in cosmetica sunt recomandate pentru hidratarea pielii.

Bomboane cu migdale si maca

Maca face parte din familia Cruciferelor (varza, ridichie, nap) si este un tubercul cu dimensiunile de 6-8 cm, care in functie de varietate poate sa fie de culoare galbena, maronie, bej si chiar rosiatica. Frunzele plantei seamana cu cele ale patrunjelului. Ciclul de crestere al plantei este deosebit, ea nu infloreste si nu se reproduce decat din al doilea an.

Comercializarea sa in stare proaspata este interzisa prin lege de guvernul peruvian. Maca face parte din patrimoniul peruvian. Pentru incasi, maca era o planta sacra, un aliment complet, care permitea populației sa reziste mai usor intemperiilor vremii de pe inaltele platouri ale Anzilor.

Maca este foarte bogata in proteine, conține glucozinolati, acizi aminati (lizina, metionina, triptofan), oligo-elemente (fier, cupru, zinc, sodiu, potasiu, calciu si iod) dar si substante care actioneaza direct asupra sistemului hormonal, atat la barbati cat și la femei.

bombona maca, desert raw

Bomboane cu migdale si maca
 
Autor:
Portii: aprox 25 bucati
Ingrediente
  • 40 gr fulgi cereale ovaz
  • 100 gr nuca romaneasca (40 gr pentru crema, 30 gr pentru umplutura si 30 gr pentru exterior)
  • 300 gr pulpa migdale ramasa de la laptele de migdale
  • 5 gr maca pudra
  • 5 gr cacao alcalinizata
  • 5 gr pudra carob
  • un praf de sare
  • 60 gr miere salcam sau alt indulcitor
  • 35 gr unt cacao topit la bain marie
Click pe ingredientele verzi pentru a le cumpara!
Instructiuni
  1. Am pus in robot fulgii de ovaz, cei 40 gr nuca si am maruntit totul cam de marimea bobului de orez.
  2. Am adaugat pulpa ramasa de la strecurara laptelui de migdale, maca, cacao, carob, sare si am mixat.
  3. Dupa ce am obtinut o crema omogena, am adaugat mierea si untul de cacao topit la bain-marie si am mai mixat putin pentru a se incorpora.
  4. Din compozitia obtinuta am facut "mingiute", in interiorul carora am pus nuca, iar o parte din bomboane (15 buc) le-am acoperit cu nuca macinata iar o parte (10 buc) cu cacao.
  5. Am lasat bomboanele obtinute la frigider pentru 1 ora.
  6. Merg perfect langa un pahar de lapte :)

maca, carob, migdale, raw

Surse:

http://ro.wikipedia.org/wiki/Prunus_dulcis#Utilizare

http://ro.wikipedia.org/wiki/Maca_(plant%C4%83)

Ajutorul meu in bucatarie este Thermomix. Thermomix este un aparat care incorporeaza functiile a 12 aparate iar gatitul devine o joaca. Rezerva-ti acum locul o demonstratie gratuita ca sa-l vezi in actiune si sa gatesti cu el simplu si delicios. Completeaza acest formular si te voi contacta de indata.

thermomix

Cartea mea de retete, DULCE SI SARAT poate fi comandata online, aici.

Pentru a fi la curent cu articolele si retetele publicate pe Arome de Povestete poti abona, scriind adresa ta de email in casuta de pe blog, pe care o gasesti in bara laterala din dreapta Pentru ca aceasta sa fie activa si sa primesti noutatile pe mail, trebuie sa confirmi abonarea primita pe mail!

Nu uita sa vizitezi si pagina de Facebook a site-ului, Instagram si Pinterest.

Sumar
Numele Retetei
Bomboane cu migdale si maca
Publicata pe
Nota medie
5 Based on 1 Review(s)
THERMOMIX

Leave a Comment

Da-i o nota retetei: