Campania Iubim si Daruim cu Schar este dedicata persoanelor cu intoleranta la gluten si isi propune ca toata luna februarie sa gatim retete romantice, sa fim mai buni si sa avem inimile dechise.
Lasati AICI un comentariu prin care transmiteti un gand bun cuiva drag, sa spuneti o poveste de viata sau o experienta traita, poveste sau expereinta care sa ne inspire si pe noi, sa fim mai buni, mai iubitori si mai generosi, si puteti fi castigatorul produselor fara gluten oferite de Schar.
Schar a pregatit si un concurs in care puteti vota pe facebook retetele participante in campanie, retete pe care le gasiti in albumul campaniei si pe care le puteti vota si vizualiza AICI.
Briose fara gluten cu afine
Briose delicioase, pufoase si fara gluten care merg perfect langa o ceasca cu ceai.
Ingrediente
- 250 gr faina faina fara gluten
- 150 gr cana zahar brut
- un praf de sare
- 2 lingurite praf de copt fara gluten
- 4 linguirte zeama lamaie
- 100 gr ulei eu am folosit ulei de masline
- 150 ml lapte eu am folosit lapte vegetal de orez
- 2 oua de tara
- 2 lingurite esenta vanilie
- 200 gr afine eu am folosit afine congelate
Instructiuni
- Am pus in robotul de bucatarie faina, zaharul, praful de copt stins cu zeama de lamaie, sare ai am mixat putin.
- Am adaugat uleiul, laptele vegetal, ouale, vanilia si am mixat 1-2 minute la vitaza medie pana cand am obtinut o compozitie cremoasa.
- Am transferat compozitia intr-un castron si am adaugat afinele congelate care au fost lasate la temperatura camerei 15-20 minute.
- Am amestecat compozitia cu o spatula pentru a incorpora afinele.
- Am pus hartiile de briose in tava pentru briose si le-am umplut (3/4) cu compozitie.
- Am pus briosele fara gluten in cuptorul electric preincalzit si le-am lasat 12 minute la o temperatura de 220 grade Celsius pana au crescut iar apoi am redus temperatura la 180 grade Celsius si le-am mai lasat 13-15 minute.
Observatii
Au iesit 15 briose.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Daca v-a placut reteta, o puteti vota in albumul de mai sus 🙂
Alina Voicu says
O brioasa draguta care m a intampinat la intrarea pe acest site si mi a rapit un zambet. Felicitari !
Imi place reteta si o voi incerca cu drag. Multumesc. 🙂
Alina Stan says
Mdaaa… briosele sunt si slabiciunea noastra.
Dana says
Delicioase aceste briose. Eu am folosit afine in stare naturala, ca e perioada lor. Multumim!
Alina Stan says
Perfect! Acum este sezonul afinelor. E pacat sa nu ne bucuram de ele 😉
Tatiana says
Buna ziua. Eu am pus aceasta compoziție intr-o tava de chec, dar la final, a ieșit umed. Copt frumos la exterior, dar umed la interior. Am folosit Daiana fără gluten de la Dr Schar universala.
Am greșit undeva? Ce tip de faina ați folosit voi?
Alina Stan says
Buna ziua, eu am folosit faina Dr Schar, Mix it. Ideea este ca timpii dati de mine in reteta sunt pentru briose, care sunt mici, in comparatie cu cantitatea necesara pentru un chec. Ar fi trebuit sa stea mai mult in cuptor, probabil inca 8-10 minute.
Georgiana says
Cele mai bune briose fara gluten si lapte (si nu sunt la prima reteta incercata), fetita mea le-a devorat. Am folosit ulei de cocos, zahar de cocos si lapte cocos (in loc de afine am folosit fulgi de ciocolata neagra). Delicioase!
Alina Stan says
Multumesc, Georgiana! Ma bucur ca cea mica le-a devorat 🙂
Ganduri bune, Alina
Claudia Moldoveanu says
Buna Alina, am incercat reteta si au iesit destul de tari/uscate. Sa nu fi ales faina potrivita? E speciala, pentru prajituri?
Alina Stan says
Buna, Claudia eu am folosit faina fara gluten de la Schar, Mix it. Daca au iesit uscate, probabil ca ar fi trebuit scoase din cuptor cu cateva minute mai devreme.
Toate cele bune, Alina