Aceste bruschete cu ricotta, caise si fistic sunt o avalansa de arome, potrivite pentru bruch sau pentru o gustare delicioasa.
Caisele trase la tigaie cu putin unt, miere, alaturi de ricotta si o felie de paine, sunt un adevarat deliciu pe care il puteti pregati chiar si cand aveti musafiri.
Daca doriti o varianta vegana, puteti folosi ricotta vegana, in loc de miere, puteti folosi sirop de agave, iar untul se poate inlocui cu ulei de cocos sau unt vegan.
Bruschete cu ricotta, caise si fistic
Echipament
- tigaie
Ingrediente
- 3 felii paine cu maia sau alt tip de paine
- 5 g unt pentru paine
- 10 g unt pentru caise
- 100 g ricotta
- 3-4 buc caise mari
- 1 lg miere salcam
- 1 lgt fistic tocat
Instructiuni
- Ungem cu foarte putin unt, cele 3 felii de paine, pe ambele parti si le punem intr-o tigaie pentru a le rumeni pe ambele parti, apoi le punem deoparte.
- In aceasi tigaie, punem cele 10 g unt, jumatatile de caise fara samburi si le lasam la rumenit, acoperite cu un capac pentru aproximativ 3-5 minute, in functie de cat de moi sunt caisele. La jumatatea timpului le intoarcem.
- Trebuie sa obtinem caise rumeninte, moi, dar nu zdrobite.
- Pe fiecare felie de paine, intindem ricotta intr-un strat mai gros, asezam caisele, fisticul tocat si miere.
Daca va plac acest gen de gustari, mai aveti pe blog bruschete cu rosii si busuioc, bruschete cu pesto, rosii si avocado si crackersi cu mango si avocado.
Pe curand, Alina
Leave a Reply