Stiti genul acela de desert care se topeste in gura, cu gust de nuca coapta si dulceata aromata? Acesta este 🙂
Noi le-am le-am pregatit pentru Mos Craciun si cum sunt atat de bune, zic sa le incercati si voi!
In aluat am pus doar putin indulcitor, iar pentru umplutura am folosit deliciosul Melinis.
Melinisul este un amestec doar de fructe si miere, produs la o temperatura de sub 35 grade Celsius, pastrandu-si astfel toate propietatile, fara a fi nevoie de conservanti. Unde mai pui ca este produs chiar in satul Mierea din judetul Buzau!
Fursecuri cu nuca
Echipament
- robot bucatarie/Thermomix
- cuptor
- tava
- hartie de copt
Ingrediente
- 200 g unt
- 60 g indulcitor (eu am folosit Green Sugar)
- 2 lgt esenta vanilie
- 2 oua medii
- 230-250 g faina
- 1/8 lgt sare
- 180-200 g nuca coapta si macinata
- 75 g Melinis trandafiri
- 75 g Melinis gutui
Instructiuni
- Se mixeaza untul cu indulcitorul si esenta vanilie pana cand obtinem o crema spumoasa.
- Adaugam cele 2 galbenusuri, mixam din nou si adaugam sarea si faina.
- Obtinem un aluat mai moale pe care il invelim in folie si il punem la frigider pentru 1 ora.
- Incalizm cuptorul la 180°C si punem nuca la copt pentru 5-7 minute, cat sa se rumeneasca putin.
- Tocam nuca la robot sau cutit, cam de marimea unui bob re orez.
- Spumam albusul ramas cu ajutorul unei furculite si luam din aluat cate 25 g din care facem bilute.
- Bilutele le dam prin albusul de ou, apoi prin nuca coapta si maruntita si le asezam in tava acoperita cu hartie de copt, la o distanta de 4-5 cm.
- Facem o adancitura in mijlocul bilei cu ajutorul degetului sau putem sa ne ajutam de partea subtire a sticlutei de esenta de prajituri, asa cum am facut eu.
- Coacem fursecurile pentru aproximativ 15 minute la 180°C si le lasam in tava sa se raceasca.
- Cand sunt reci le umplem cu melinisul preferat. Noi am pus melins de trandafiri si melinis de gutui.
Melinis este un dulce nevinovat, fara zahar adaugat, doar fructe si miere. Il puteti folosi ca si topping pe un desert, budinca sau intr-o bautura si de ce nu intr-un coissant cu crema de branza cum aveti aici.
Fursecurile se pot depozita intr-o caserola si le puteti umple cu melinis doar in momentul servirii pentru a evita sa se inmoaie de la miere.
Va doresc Craciun fericit si linistit alaturi de cei dragi!
Cu drag, Alina
Leave a Reply