
Astazi pregatim o portie de oladi, cunoscute si sub numele de clatite rusesti. Mici, moi si pufoase, sunt numai bune de pregatit pentru o zi cu prietenii sau pentru cei mici.
Pot fi puse si in pachetelul de la scoala, simple sau sub forma de sandvici cu Melinis crema de visine, asa cum le-am pregatit noi. De asemenea le putem servi alaturi de cateva linguri de iaurt.

Melinisurile contin miere de salcam sau poliflora si fructe crude, se pregatesc lent, fara uscare sau fierbere. Acest proces de conservare se efectueaza la o temperatura de sub 35˚C. Pe site-ul celor de la Melinis, aici, gasiti toate variantele de melinisuri.

Le putem folosi la ca atare sau ca topinguri pe diferite preparate. Sunt dulci, delicioase si sanatoase. Va invit sa incercati reteta de oladi cu melinis de visine 🙂

Oladi cu Melinis de visine
Echipament
- aragaz/plita
- tigaie
Ingrediente
- 230 g faina
- 275 ml lapte batut
- 1 ou
- 1 lgt esenta vanilie
- sare
- ½ lgt bicarbonat
- ulei (pentru tigaie)
- Melinis crema de visine
Instructiuni
- Punem toate ingredientele in bolul robotului de bucatarie/blender si mixam 10 secunde.
- Coboram compozitia de pe peretii bolului si repetam operatiunea.
- Ungem tigaia cu ulei, luam cu lingurita din compozita de aluat si punem in tigaie.
- Formam oladi de aproximativ 4 cm diametru si le lasam pe fiecare parte cat sa se rumeneasca.
- Se servesc calde langa Melinisul preferat 🙂

Pe blog gasiti si alte retete in care am folosit melinisuri: crema libaneza din lapte este un desert fin si aromat, papanasii fierti cu branza si nuca sunt fara zahar adaugat si un tort de clatite din faina integrala cu crema fina si aromata.
Alina
Leave a Reply