
In luna mai, promovata ca si luna internationala de lupta impotriva alergiilor si a alimentatiei fara gluten, Alimente Speciale.ro alaturi de The Smart Cuisine si 11 bloggeri culinari, isi propun sa traga un semnal de alarma asupra modului de alimentație. #Mananc Responsabil este o campanie cu retete pentru persoanele cu regim special de alimentatie, cum este intoleranta la gluten/ lactate/zahar, diabetici. M-am alaturat si eu campaniei cu o reteta de paste cu spanac si rosii- fara gluten.
- 250 gr paste fusilli fara gluten
- 2 linguri ulei masline
- 20 gr usturoi verde tocat
- 90 ml apa in care au fiert pastele
- 250 gr rosii cherry
- 150 gr spanac
- 15-20 frunze busuioc proaspat
- Am pus intr-o cratita, apa cu sare la fiert.
- In momentul in care a dat apa in clocot, am adaugat pastele si le-am lasat la fiert pana au ajuns la consistenta dorita (10-12 minute).
- Inainte de a strecura pastele, am pastrat un pahar din apa in care au fiert.
- Odata strecurate pastele, le-am lasat intr-un castron, acoperite.
- In acest timp am pus intr-un wok de ceramica uleiul de masline, iar cand s-a infierbantat, am adaugat usturoiul tocat si l-am lasat 30-40 secunde.
- Peste usturoi am pus pastele fierte, 90 ml apa pastrata de la paste, rosiile cherry taiate in jumatate si spanacul crud si spalat.
- Am lasat totul pe foc aproximativ 2 minute.
- Am amestecat usor iar la final am adaugat frunzele de busuioc.
- Deasupra puteti pune parmezan proaspat ras sau fulgi de drojdie inactiva.
Pofta buna s-aveti!
Bune, bune de vara 🙂
Iti recomand, ca alternativa sa incerci si pastele Le Veneziane.