In luna februarie am gatit cu produse fara gluten pentru campania Iubim si daruim cu Schär, campanie care ne incurajeaza sa avem inimile deschise si sa avem ganduri bune.
Daca vrei sa participi la concurs, inca te poti inscrie. Gasesti aici toate detaliile.
Paste fara gluten cu masline, rosii uscate si usturoi
Ingrediente
- 100 g paste fara gluten Schar
- 2-3 lg ulei
- 2-3 fire usturoi verde 25 gr
- rosii uscate in ulei de masline
- 8-10 buc masline mari 40 gr
- sare dupa gust
- patrunjel proaspat
Instructiuni
- Am pus apa cu sare la fiert, iar cand a dat in clocot am adaugat pastele.
- In acest timp am pus intr-un wok, ulei de masline iar cand s-a incins, am daugat usturoiul tocat.
- L-am lasat pe foc cat sa se inmoaie putin, aproximativ 1 minut.
- Am adaugat apoi rosiile uscate pe care le-am tocat.
- Am adaugat si maslinele feliate, sare si am amestecat totul.
- Odata fierte pastele, le-am strecurat si le-am adaugat in wok.
- Am inchis focul si am amestecat pentru a se intrepatrunde aromele.
- La final presaram cu patrunjelul tocat si la nevoie se pot adauga 2-3 linguri din apa in care au fiert pastele.
Observatii
Eu am folosit rosii uscate, puse in ulei de masline. Daca vreti sa incercati sa faceti si voi va las aici reteta. Daca folositi rosii uscate cumparate care nu sunt in ulei, este nevoie sa mai adaugati aproximativ 1 lingura ulei de masline in plus.
Tried this recipe?Let us know how it was!
maria ene says
Gustos si sanatos!