
O reteta rapida, simpla si gustoasa!
Turmericul, cunoscut si sub numele de curcuma, este o ruda a ghimbirului si are o aromă puternica. Este putin picant, fiind principalul ingredient in amestecul de curry. De asemenea, mai poate fi folosit ca inlocuitor al sofranului, care este considerabil mai scump.
In India turmericul este des folosit in preparatele vegetariene.
La noi turmericul se gaseste preponderent sub forma de pudra, insa eu am folosit turmeric proaspat adus de mine tocmai din India 🙂
Cartofi la cuptor cu turmeric, morcovi si usturoi
Author:
Serves: 3
Ingredients
- 7 linguri ulei masline
- cartofi, aproximativ un kg, taiati cubulete nu foarte mari
- 3 morcovi maricei, taiati rondele subtiri
- sare roz Himalaya, dupa gust
- curcuma/turmeric proaspat ras, 10 cm (puteti sa inlocuiti cu pudra, dupa gust)
- 6-7 catei de usturoi trecuti prin presa
Instructions
- Am curatat catofii si morcovii si i-am spalat cu apa rece.
- Am taiat cartofii in cubulete de aproximativ 2×2 cm iar morcovii, rondele subtiri.
- Am pus ulei de masline intr-un vas de yena cu capac, am asezat cartofii si morcovii, am adaugat sare si i-am bagat in cuptor pentru 30 minute.
- Ideea este sa fie asezati pe un singur rand.
- Am amestecat in acest interval de 2-3 ori.
- Spre final, cand sunt patrunsi in proportie de 90%, am schimbat programul cuptorului si l-am trecut pe ventilatie, pentru a-i rumeni putin si am luat capacul vasului.
- Usturoiul trecut prin presa si turmericul ras, le-am pus intr-o tigaie ceramica cu putin ulei de masline si am lasat pe foc 30-40 secunde.
- Acest amestec l-am adaugat peste cartofii scosi din cuptor si am amestecat totul.
- A mers excelent cu o salata de varza rosie cu lamaie, ulei de masline, sare si piper 😉

Leave a Reply